Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έφυγε από τη
ζωή ο ''Χάτσικο''
της Κρήτης (εικόνα)


Επί οκτώ χρόνια, κάθε πρωί πήγαινε έξω από σούπερ μάρκετ, στην περιοχή Πατελλών στην Κρήτη, περιμένοντας το αφεντικό του, που είχε όμως φύγει από τη ζωή.

Ο σκύλος με το θλιμμένο βλέμμα, που έγινε γνωστός ως «Χάτσικο» της Κρήτης, δεν έχανε την ελπίδα να ξαναδεί τον καλύτερο φίλο του, που είχε πεθάνει από ανακοπή στο σούπερ μάρκετ. Το βράδυ, έφευγε από εκεί και επέστρεφε στο σπίτι στο οποίο διέμενε ο ιδιοκτήτης του.

Ο «Χάτσικο», που συγκίνησε το πανελλήνιο με την αφοσίωσή του, έφυγε από τη ζωή. Η υγεία του γέρικου σκυλιού επιβαρύνθηκε και οι γείτονες που το φρόντιζαν όσο μπορούσαν συγκέντρωσαν τα απαραίτητα χρήματα, καθώς η ευθανασία ήταν πλέον μονόδρομος.

«Ο κτηνίατρος μας είπε ότι έπρεπε να του κάνουμε ευθανασία. Μαζέψαμε ένα μικρό χρηματικό ποσό για να το λυτρώσουμε», δήλωσε στην ιστοσελίδα neakriti ο Νίκος Γαρεφαλάκης, κάτοικος της περιοχής.

«Το πρόσωπο του σκυλιού ήταν πάντα στραμμένο προς το σούπερ μάρκετ, διότι περίμενε το αφεντικό του, το οποίο όμως υπέστη ανακοπή μέσα στο σούπερ μάρκετ. Τον άτυχο ηλικιωμένο τον έβγαλαν από την πίσω πόρτα του σούπερ μάρκετ και έτσι το σκυλί δεν έμαθε ποτέ τι συνέβη στο αφεντικό του», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας: «Ο Χάτσικο αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα της σχέσης του τετράποδου με τον άνθρωπο. Είναι και ένα κοινωνικό μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους».