iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Το σκυλί μας
στο σπίτι και το
Χριστουγεννιάτικο δέντρο


Tα Χριστούγεννα είναι μία γιορτινή περίοδος, μικροί και μεγάλοι την περιμένουμε πως και πως.

Οι μικροί μας φίλοι, όμως, δεν έχουν επίγνωση του τι συμβαίνει και καλό θα ήταν να υπάρχει μία ανάλογη προετοιμασία για αυτούς.

Τα βασικά στοιχεία στα οποία θα πρέπει να δοθεί προσοχή είναι οι αλλαγές στον χώρο του σπιτιού, η αύξηση της επισκεπτών ή, πιθανώς, και ένα οικογενειακό ταξίδι, οι πολλές διαφορετικές γεύσεις και αρώματα φαγητών που θα κατακλύσουν τον χώρο, και φυσικά τα διάφορα δώρα Χριστουγέννων που θα αρχίζουν να εμφανίζονται από παντού!

Όσον αφορά τις αλλαγές στο σπίτι: το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα πολλά στολίδια και τα λαμπάκια μπορούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον του σκύλου. Υπάρχουν σκύλοι που θα αδιαφορήσουν, αλλά δεν είναι όλοι έτσι. Πολύ σημαντικό είναι να προστατευθούν τα καλώδια. Χρειάζεται κατάλληλη εκπαίδευση, εάν ο σκύλος εμφανίσει την τάση να παίξει με το δέντρο. Μία γρήγορη λύση που θα βοηθήσει στην προσαρμογή είναι η τοποθέτηση ενός μικρότερου δέντρου σε ένα πιο ψηλό σημείο ώστε να έχει πιο δύσκολη πρόσβαση ή να μην το φτάνει.

Την περίοδο των Χριστουγέννων, συνήθως, παρελαύνουν πολλά νόστιμα φαγητά με πλούσια αρώματα. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να τα δοκιμάσει και ο σκύλος σας. Οι ανθρώπινες τροφές δεν είναι πάντα κατάλληλες για τα κατοικίδια. Συμβουλέψτε τους καλεσμένους να μην του δώσουν φαγητό και το ίδιο να κάνετε κι εσείς.  Μία καλή λύση είναι την περίοδο αυτή να γίνει μία καλύτερη επιλογή τροφής η οποία θα του αρέσει πιο πολύ και θα προσφέρει στον σκύλο σας αυτό το κάτι διαφορετικό! Εάν δεν θέλετε να αλλάξετε τη διατροφή του, μπορείτε να προμηθευτείτε από εξειδικευμένα καταστήματα λιχουδιές ή συμπληρώματα διατροφής τα οποία θα απασχολήσουν το ζώο σας και θα του προσφέρουν ικανοποίηση.