iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Πώς ταξιδεύουν
οι σκύλοι
στο αεροπλάνο


Προφανώς και όταν λέμε σκύλος στο αεροπλάνο - μέσα στην καμπίνα - δεν μιλάμε για τον Ελληνικό ποιμενικό σου, ο οποίος ζυγίζει περίπου 60 κιλά και δυσκολεύεσαι να τον πάρεις από την μία πλευρά του κήπου και να τον μεταφέρεις στην άλλη. Μιλάμε για μικρά σκυλάκια

Ετοιμάζεσαι να πας ταξίδι με αεροπλάνο και θα πάρεις μαζί και το σκύλο σου. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις ή θα φτάσεις στο κισσέ της αεροπορικής εταιρείας και θα κοιτάς σαν χαμένος τον υπάλληλο που σου ζητάει χαρτιά, εμβόλια, βαλιτσάκια κτλ;

Όλα ξεκινάνε από το κτηνιατρείο. Για να επιτραπεί στο κατοικίδιο σου να επιβιβαστεί το αεροπλάνο πρέπει να είναι εμβολιασμένο κατά της λύσσας με εμβόλιο εν ισχύι την ημέρα που ταξιδεύει. Ο εμβολιασμός κατά της λύσσας επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση. Εάν το κατοικίδιο εμβολιάστηκε πρόσφατα κατά της λύσσας, δεν επιτρέπεται να ταξιδέψει πριν από την παρέλευση 21 ημερών από την ημερομηνία του εμβολιασμού.

Η σχέση με τον κτηνίατρο δεν τελειώνει εδώ! Τα κατοικίδια που ταξιδεύουν με αεροπλάνο πρέπει να φέρουν ηλεκτρονική ταυτότητα (microchip). Οκ, αυτό πρέπει να το έχει ούτως ή άλλως!

Για να μπορέσεις να επιβιβαστείς μαζί με το κατοικίδιο σου θα πρέπει πέρα από το κτηνιατρικό πιστοποιητικό που θα φαίνονται τα εμβόλια του ζώου και ο αριθμός του microchip, θα πρέπει να έχεις και το διαβατήριο του κατοικίδιου ακόμα και αν ταξιδεύεις εντός της χώρας!

Φυσικά η μεταφορά κατοικίδιων μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους επιτρέπεται μόνο εφόσον τα κατοικίδια μεταφέρονται μέσα σε ειδικό κλουβί. Επιτρέπεται στους επιβάτες να ταξιδεύουν με ένα μόνο κατοικίδιο, σκύλο, γάτα ή κουνάβι, το οποίο θα συνοδεύσει τον επιβάτη στην καμπίνα του αεροσκάφους και πρέπει να ταξιδέψει εντός του ειδικού κλουβιού. Οι διαστάσεις του κλουβιού δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 55 εκ. μήκος, 40 εκ. ύψος και 23 εκ. πλάτος. Το ανώτερο επιτρεπόμενο βάρος του κατοικίδιου μαζί με το κλουβί του είναι 8 κιλά.

Επιπλέον, η αεροπορική εταιρία θα σου ζητήσει να καταβάλεις ένα χρηματικό ποσόγια να μπορέσεις να επιβιβάσεις το κατοικίδιο σου. Για ένα σκυλάκι που ζυγίζει μαζί με το κλουβάκι (σου το ζυγίζουν στο check in) έως 8 κιλά το κόστος ανέρχεται στα 20€ για πτήσεις εσωτερικού και 40€ για πτήσεις εξωτερικού. Να σημειωθεί ότι το ποσό είναι για κάθε διαδρομή δεν είναι aller-retour.

Βεβαίως, για να εγκριθεί η μεταφορά, πρέπει να εισάγεις στην κράτηση – πριν από το ταξίδι – τη σχετική καταχώρηση (SSR) του GDS σας, χρησιμοποιώντας την κατάσταση NN, γνωστοποιώντας το είδος του κατοικίδιου (γάτα ή σκύλος ή κουνάβι) το βάρος του σε κιλά μαζί με το κλουβί και τις διαστάσεις του κλουβιού. Αυτό, μπορείς να το κάνεις και τηλεφωνικά μόλις κάνεις τη κράτηση του εισιτηρίου.

ΠΗΓΗ ipop.gr