Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτογράφισε μαύρη
λεοπάρδαλη μετά από
100 χρόνια (εικόνα)


Η άγρια μαύρη λεοπάρδαλη της Αφρικής για πολλά χρόνια ήταν ένας μύθος και μια ιστορία την οποία αφηγούνταν οι ταξιδιώτες τα βράδια όταν συγκεντρώνονταν γύρω από τη φωτιά.

Ένας Βρετανός φωτογράφος, όμως, κατάφερε να φωτογραφίσει για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 100 χρόνια μια τέοια λεοπάρδαλη, που οφείλει το ιδιαίτερο χρώμα της στον μελανισμό, το ακριβώς αντίθετο του αλμπινισμού.

Ο Γούιλ Μπεράρντ-Λούκας φωτογράφισε τη μαύρη λεοπάρδαλη σε περιοχή της Κένυας μετά από ιστορίες που άκουσε για εμφανίσεις της εκεί.

Οι σπάνιες φωτογραφίες ήταν αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης από το φωτογράφο ενός συστήματος αισθητήρων κίνησης που θα ενεργοποιούσαν τις κάμερες που είχε εγκαταστήσει

«Όταν έφτασα στην τελευταία παγίδα κοίταξα γρήγορα τα καρέ. Ξαφνικά είδα μια φωτογραφία με ένα ζευγάρι μάτια να καλύπτονται από σκοτάδι... μια μαύρη λεοπάρδαλη. Δεν μπορούσα να το πιστέψω και μου πήρε αρκετές ημέρες να αντιληφθώ ότι είχα κάνει το όνειρο μου πραγματικότητα» περιέγραψε ο Λούκας τη στιγμή της συνειδητοποίησης του τι είχε πετύχει.

Σύμφωνα με τον Νίκολας Πίλφολντ από το ινστιτούτο του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο «οι φωτογραφίες αυτές είναι οι πρώτες σε μια περίοδο 100 ετών στην Αφρική».