Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιστορία ζωής.
Ο τυφλός σκύλος που
βοηθά παιδιά και γέροντες


Ένα κουτάβι που γεννήθηκε τυφλό δέχτηκε πολλή κακοποίηση για αυτή την ιδιαιτερότητά του.

 Ωστόσο, όταν έγινε δύο ετών, το βρήκε και το έσωσε μια γυναίκα, η Joanne George, η οποία έγινε και το αφεντικό του. Η ίδια εργαζόταν ως τεχνικός σε ιατρεία μικρών ζώων και αμέσως ένιωσε μια ιδιαίτερη συμπάθεια για το ταλαιπωρημένο σκυλάκι.

Δεν ήταν, όμως, μόνο αυτό. Εξαρχής, η George γνώριζε ότι αυτός ο τυφλός σκύλος είχε τη δυνατότητα να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων με ιδιαιτερότητες και δυσκολίες, όπως, εξάλλου, είχε αντιμετωπίσει και ο ίδιος τις δικές του.

Έτσι, τον ονόμασε «Smiley» («χαμογελαστός») και τον έβαλε να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ως «σκύλος «θεραπείας».

Σήμερα, ο «Smiley» επισκέπτεται παιδιά με ειδικές ικανότητες και ηλικιωμένους ασθενείς σε οίκους ευγηρίας. Επίσης, πηγαίνει σε βιβλιοθήκες όπου κάνει παρέα σε παιδιά με αυτισμό, τα οποία δυσκολεύονται να διαβάσουν.

Η George ελπίζει ότι ο «Smiley» θα καταφέρει να δείξει σε αυτούς τους ανθρώπους, με τον δικό του τρόπο και μέσα από το δικό του παράδειγμα, ότι δεν πειράζει να έχει κανείς μια ιδιαιτερότητα, εφόσον είναι εφικτό να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να ζήσει μια χαρούμενη ζωή.

Ο – 14χρονος πλέον – σκύλος έχει κερδίσει χιλιάδες φαν στα social media, ενώ η σελίδα του στο Instagram έχει πάνω από 100.000 followers.