iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Έρευνα Τα σκυλιά
μιμούνται
τα αφεντικά τους


Λέγεται ότι σε ένα γέρικο σκυλί δεν μπορείτε να διδάξετε κόλπα, αλλά σε ό,τι αφορά την «προσωπικότητα» των κατοικίδιων αυτή σημειώνει εξέλιξη καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι σκύλοι τείνουν να μιμούνται χαρακτηριστικά των ιδιοκτητών τους με την πάροδο του χρόνου!

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι τετράποδοι φίλοι μας έχουν αλλαγές στην «προσωπικότητά» τους όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ανθρώπους.

Η μελέτη διεξήχθη από το κρατικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, στις ΗΠΑ, και σ΄αυτή συμμετείχαν ιδιοκτήτες τουλάχιστον 1.500 σκύλων. Έλαβαν μέρος 50 διαφορετικές φυλές, με αρσενικά και θηλυκά σκυλιά, ηλικίας από λίγες εβδομάδες έως και 15 ετών.

Οι ιδιοκτήτες απάντησαν σε ερωτηματολόγια για τις δικές τους προσωπικότητες αλλά και για τους σκύλους τους.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν συσχετισμούς ως προς την ηλικία, την προσωπικότητα και τη σχέση που ανέπτυξαν άνθρωποι και σκυλιά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα μεγαλύτερα σκυλιά είναι πιο δύσκολο να εκπαιδευτούν και πως η καλύτερη περίοδος για μάθηση είναι γύρω στην ηλικία των έξι ετών, όταν παύουν να είναι ένα ευερέθιστο κουτάβι.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι «κοινωνικοί» και «δεκτικοί» ιδιοκτήτες σκύλων είχαν κατοικίδια λιγότερο επιθετικά τόσο προς τα ζώα όσο και προς τους ανθρώπους!