iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Αυτά είναι
τα καλύτερα σκυλιά
για φύλακες


Βασικά θα αρχίσουμε από τα βασικά όπως ότι κάθε σκύλος μπορεί να γίνει ένας καλός φύλακας χωρίς την παραμικρή εκπαίδευση, το θέμα είναι πως μερικές ράτσες σκύλων έχουν περισσότερο στο αίμα τους το θέμα φύλαξη.

Επειδή μιλάμε για θέμα ασφάλειας η επιλογή ενός σκύλου θα πρέπει να είναι κατάλληλη ώστε να αντεπεξέλθει στην δύσκολη αυτή αποστολή που θα του αναθέσουμε, φροντίστε πρώτα να έχετε αποφασίσει για τι είδους φύλακα θα χρειαστείτε, π.χ θέλετε έναν σκύλο φύλακα ο οποίος θα σας ειδοποιεί για τυχόν απειλή? Ή έναν σκύλο που θα είναι πραγματικός φύλακας και δεν θα αφήνει τίποτα χωρίς “έλεγχο”.?

Εμείς βέβαια επιλέξαμε για εσάς μερικές ράτσες σκύλων οι οποίες μπορούν να προ οριστούν για ακριβώς αυτό που αναζητάτε, δηλαδή ένα σκύλο ο οποίος θα σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλείς γνωρίζοντας πως έχετε στην κατοχή σας έναν πραγματικό φύλακα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με μια ράτσα σκύλου πολύ δημοφιλή στην χώρα μας και δεν είναι άλλη από τα Ντόπερμαν, μια ράτσα σκύλου η οποία πραγματικά είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να θυσιαστεί για να σώσει την ζωή του ιδιοκτήτη του, ένας γενναίος σκύλος φύλακας με ψυχή πολεμιστή που δεν φοβάται τίποτα.

Η συνέχεια με ακόμη πιο μεγαλόσωμο σκύλο ο οποίος πραγματικά και μόνο στην θέα του σίγουρα θα το ξανά σκεφτείς να πλησιάσεις . Και αυτή μια αρκετά διαδεδομένη ράτσα στην Ελλάδα καθώς ο Ποιμενικός Καυκάσου επιλέγεται συνήθως γιατί από την φύση του και μόνο μαθαίνει να φρουρεί το χώρο που θα του εμπιστευθούν . Φιλικός με τα μέλη της οικογένειας αλλά καθόλου φιλικός με οτιδήποτε ξένο, φημίζεται για την αυτοθυσία του στο να προστατέψει μέλη της οικογένειας αλλά και τον χώρο του, μια πραγματική πολεμική μηχανή.

Τρίτο στην σειρά Ροτβάιλερ με έμφυτο το ένστικτο στο να προστατεύει τα μέλη της οικογένειας αλλά και τον χώρο του. Μια ράτσα σκύλου η οποία εύκολα μπορεί να σε ξεγελάσει καθώς είναι ήρεμο και προσαρμοστικό σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Με έντονο το συναίσθημα της αυτοπεποίθησης και της γενναιότητας σίγουρα είναι μια από τις καλύτερες λύσεις φύλαξης.

Μια από τις  πιο δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων ύστερα από την προβολή της σε αρκετές ταινίες του Hollywood αλλά και από την επιλογή της από τις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις είναι ο Γερμανικός Ποιμενικός ένας σκύλος φύλακας πραγματικός άνθρωπος ευφυέστατος και υπάκουος, φιλικός με τα παιδιά αλλά και πολύ καλός φύλακας, μια τέτοια επιλογή θα σας έκανε πραγματικά να καταλάβατε γιατί είναι τόσο δημοφιλής.

Τέλος θα μιλήσουμε για μια ράτσα σκύλου που σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ράτσες δεν είναι και τόσο διαδεδομένη και αυτή είναι τα Cane Corso, τα οποία στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό η ζήτησή τους όλο ένα και περισσότερο αυξάνεται. Τα Cane Corso φημίζονται για την σοβαρότητα τους και την εξυπνάδα τους, οι ισχυροί δεσμοί που δημιουργούν με τους ιδιοκτήτες τους τα κάνουν αν χρειαστεί να δώσουν και την ζωή τους για να τους προστατέψουν