iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Αλέξης Τσίπρας:
''Είμαι ενεργός
πολιτικά''...


Στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μίλησε ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου της ΕΡΤ,Απόστολου Μαγγηριάδη.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, στην πορεία της οικονομίας, στην Αριστερά, η οποία θα πρέπει, όπως είπε, να επαναπροσεγγίσει την πολιτική, αλλά και για το δικό του μέλλον. «Δεν έχω παραιτηθεί από την πολιτική, είμαι ενεργός πολιτικά. Θα παλεύω για περισσότερη δικαιοσύνη, για την ειρήνη για ένα πιο δίκαιο κοινό μας μέλλον, αυτό θα κάνω από άλλους ρόλους όχι από την πρώτη γραμμή».Εχω παραιτηθεί από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω παραιτηθεί από την πολιτική, είμαι ενεργός πολιτικά, είμαι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Με τα λάθη και τα σωστά έχουμε μία παρακαταθήκη και πρέπει να εξηγήσω νηφάλια κάποιες στιγμές που δεν εξηγήθηκαν ή παρερμηνεύτηκαν. Η παραγωγή πολιτικής και η προσπάθεια επαναπροσέγγισης της σημασίας της πολιτικής. Δεν είναι μόνο το Τικ Τοκ πολιτική. Θέλω να διεκδικήσω το ρόλο της παραγωγής πολιτικής και στην Ελλάδα και στο διεθνές επίπεδο με το Ινστιτούτο.
Ηταν μία από τις πολλές προτάσεις που διαβάζω το rebranding. Δεν ταιριάζει τόσο πολύ στα πολιτικά πρόσωπα, δεν είμαστε προϊόντα. Καταλαβαίνω ότι το κάθε δημόσιο πρόσωπο θέλει να ξέρει τον τρόπο με τον οποίο σας προσλαμβάνει η κοινή γνώμη. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ. Θα παλεύω για περισσότερη δικαιοσύνη, για την ειρήνη για ένα πιο δίκαιο κοινό μας μέλλον, αυτό θα κάνω από άλλους ρόλους όχι από την πρώτη γραμμή.