iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Όταν ο 8χρονος
Σωκράτης Κόκκαλης
τζούνιορ σήκωσε τρόπαιο!


Συνάντησα για πρώτη φορά τον Σωκράτη Κόκκαλη τζούνιορ στις εξέδρες του Σταδίου Καραισκάκη στις 6 Ιουνίου 1992 στον τελικό ποδοσφαίρου του πρωταθλήματος μέσων ενημέρωσης.

Η ομάδα του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 961 αντιμετώπιζε την ομάδα της ΕΡΤ με εκατοντάδες θεατές να έχουν έρθει να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ιδιοκτήτης του ραδιοφώνου Σωκράτης Κόκκαλης μαζί με τη συζυγό του Ελένη και τη διευθύντρια Όλγα Τρέμη, μας φώναξε, τον προπονητή της ομάδας Κώστα Βερνίκο διακεκριμένο αθλητικό συντάκτη κι εμένα ως αρχηγό της ομάδας να βγάλουμε μια αναμνηστική φωτογραφία μετά το ματς. Χαμογελαστοί όλοι στους φωτορεπόρτερ που έσπευσαν να απαθανατίσουν το στιγμιότυπο με μία λεπτομέρεια που την τραγική σημερινή ημέρα δείχνει την ασημαντότητα του ανθρώπου. Η κ. Κόκκαλη κρατάει τον γιό της Σωκράτη (με το κόκκινο μπουφανάκι), ο οποίος υπερήφανος έχει στα χέρια του το κύπελλο που του είχα δώσει λίγο πριν μαζί με ένα φιλί! Αλλά πιο πολύ από όλους χαμογελάει ο πατέρας του εκλιπόντος, όπως φαίνεται στη φωτογραφία ντοκουμέντο και μου είχε πει "να τον υπολογίζεις δίπλα σου στο κέντρο σε δέκα χρόνια". Εκείνο το απόγευμα ο Σωκράτης ήταν μόλις 8 ετών. Και 26 χρόνια μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

Αντίο Σωκράτη. Ήσουν πραγματικά καλό παιδί και άξιος επιχειρηματίας σαν τον πατέρα σου. Θα κρατήσω στη μνήμη μου εκείνο το γελαστό απόγευμα που νικήσαμε. Και η οικογένεια του Flash πανηγύρισε. Ξεκουράσου...

Αργύρης Κ.