Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρημάζει το ιστορικό
πρώτο σπίτι του Καρόλου
Κουν στην Αθήνα (εικόνες)


Ένα αποκλειστικό φωτορεπορτάζ που πρέπει να ευαισθητοποιήσει όλους μα όλους φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr.

Πρωθυπουργός, δήμαρχος Αθηναίων, Περιφερειάρχης, υπουργοί, κοινωνία πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι δυνατόν να ''πετάμε στα σκουπίδια'' την πολιτιστική ιστορία της Ελλάδας.

Ο φακός της iselida.gr εντόπισε το πρώτο ιστορικό σπίτι του εμβληματικού θεατράνθρωπου Καρόλου Κουν στην οδό Ζωοδόχου Πηγής 9 στη συμβολή με την οδό Σόλωνος στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα κτίριο απίστευτης ομορφιάς και φινέτσας που έχτισε το 1926 ο περίφημος αρχιτέκτων της εποχής Ηλίας Κουρμουλής - εκ Σμύρνης όπως αναγράφεται και στη μαρμάρινη η επιγραφή.

Ακριβώς δίπλα βανδαλισμένη από κάφρους - και αυτή - η επιγραφή '' το 1942 κατοικούσε και ίδρυσε την πρώτη σχολή θεάτρου Τέχνης ο Κάρολος Κουν''.

Ένα κτίριο - ''φάντασμα'', ερειπωμένο με μια εικόνα να σου ''σφίγγεται'' η καρδιά. Είναι κρίμα που το Κράτος δεν κατάφερε ή δεν θέλησε - άγνωστο γιατί - να διατηρήσει ζωντανή την ιστορία του κτιρίου και να το μετατρέψει σε έναν φάρο πολιτισμού...