iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Ρημάζει το ιστορικό
πρώτο σπίτι του Καρόλου
Κουν στην Αθήνα (εικόνες)


Ένα αποκλειστικό φωτορεπορτάζ που πρέπει να ευαισθητοποιήσει όλους μα όλους φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr.

Πρωθυπουργός, δήμαρχος Αθηναίων, Περιφερειάρχης, υπουργοί, κοινωνία πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι δυνατόν να ''πετάμε στα σκουπίδια'' την πολιτιστική ιστορία της Ελλάδας.

Ο φακός της iselida.gr εντόπισε το πρώτο ιστορικό σπίτι του εμβληματικού θεατράνθρωπου Καρόλου Κουν στην οδό Ζωοδόχου Πηγής 9 στη συμβολή με την οδό Σόλωνος στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα κτίριο απίστευτης ομορφιάς και φινέτσας που έχτισε το 1926 ο περίφημος αρχιτέκτων της εποχής Ηλίας Κουρμουλής - εκ Σμύρνης όπως αναγράφεται και στη μαρμάρινη η επιγραφή.

Ακριβώς δίπλα βανδαλισμένη από κάφρους - και αυτή - η επιγραφή '' το 1942 κατοικούσε και ίδρυσε την πρώτη σχολή θεάτρου Τέχνης ο Κάρολος Κουν''.

Ένα κτίριο - ''φάντασμα'', ερειπωμένο με μια εικόνα να σου ''σφίγγεται'' η καρδιά. Είναι κρίμα που το Κράτος δεν κατάφερε ή δεν θέλησε - άγνωστο γιατί - να διατηρήσει ζωντανή την ιστορία του κτιρίου και να το μετατρέψει σε έναν φάρο πολιτισμού...