iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Η θρυλική εκπομπή
''Μουσικόραμα'' με τον
Γιώργο Γκούτη (video)


Λίγα πράγματα θυμάται κανείς με μεγαλύτερη νοσταλγία από ότι το «Μουσικόραμα».

Τη θρυλική εκπομπή που έκανε κάτι απίστευτα «προχώ» για την εποχή της. Έδειχνε βίντεο κλιπ από ξένη ποπ και ροκ μουσική. 

Η συγκεκριμένη εκπομπή ήταν για την ξένη μουσική ότι και η «Αθλητική Κυριακή» για το ποδόσφαιρο. Υπό αυτήν την έννοια, ο παρουσιαστής της Γιώργος  Γκούτης για πολλούς πενηντάρηδες (ή και λίγο μικρότερους) είναι ό,τι ο Διακογιάννης, ο Κατσαρός και ο Σωτηρακόπουλος μαζί.

Ξεκίνησε το 1982 στην ΕΡΤ και χάρις σε αυτήν πολλοί -ειδικά στην επαρχία- ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το τι παιζόταν έξω από τα σύνορα της χώρας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε η παρθενική οπτικοποίηση των όσων άκουγαν μέχρι τότε.

Με το «Μουσικόραμα» δηλαδή, όσοι δεν έριχναν κλεφτές ματιές στην «Κατερίνα» της αδελφής τους που είχε αφίσες, πήραν χαμπάρι πως ο Τζον Μπον Τζόβι έχει μαλλί περμανάντ, ο Μπίλι Άιντολ σηκώνει το χειλάκι ή ότι ο Μάικλ Τζάκσον είναι μαύρος. 

Προβαλλόταν κάθε Παρασκευή -λίγο πριν τις 9 το βράδυ- και συχνά η ιεροτελεστία των τότε πιτσιρικάδων περιελάμβανε και το νεοφερμένη ηλεκτρονική συσκευή που λεγόταν βίντεο. Για όσους δεν ξέρουν, ας σκεφτούν έναν ογκώδη σκληρό δίσκο ή φλασάκι που δεν κράσαρε, αλλά μάσαγε. Τις κασέτες. Ελπίζω να ξέρετε τουλάχιστον τι ήταν βιντεοκασέτες!

Όταν ο Γιώργος Γκούτης το… έκλεισε το «μαγαζί», απλά εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Δεν τον είδαμε ξανά πουθενά. Ούτε στην τηλεόραση ούτε σε περιοδικά ούτε σε συνεντεύξεις. 

ΠΗΓΗ menshouse.gr