iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Πού είναι κρυμμένος
ο θησαυρός
του Αλ Καπόνε


Δεκάδες εκατομμύρια δολάρια -έναν πραγματικό θησαυρό- φέρεται να έκρυψε ο Αλ Καπόνε σε διάφορες τοποθεσίες κι η τελευταία εν ζωή συγγενής του υποστηρίζει ότι γνωρίζει τις κρυψώνες του αρχιμαφιόζου.

Η Ντέιρντρε Καπόνε, μικρανεψιά του διαβόητου αφεντικού της μαφίας του Σικάγο, που τα αμερικανικά ΜΜΕ αποκαλούσαν «υπ’ αριθμόν 1 Δημόσιο Κίνδυνο» -ειδικά μετά τη «Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου» το 1929 - πιστεύει ότι ο Αλ Καπόνε έκρυψε περισσότερα από 100 εκ. δολάρια σε διάφορα κρησφύγετα, μυστικές υπόγειες κρύπτες, θυρίδες και κοντέινερ. Όπως είπε στη βρετανική εφημερίδα The Sun ο «θείος Αλ», που τον θυμάται να ντύνεται Άη Βασίλης σε αρκετές περιστάσεις τα Χριστούγεννα, έβαλε στην άκρη εκατομμύρια δολάρια για να διασφαλίσει το μέλλον της οικογένειάς του.
Η Ντέιρντρε Χόλαντ μπροστά στην έπαυλη που ανήκε κάποτε στον Αλ Καπόνε στη Φλόριντα το 2015 / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
Η 79χρονη γυναίκα, ωστόσο, δεν πιστεύει ότι υπάρχουν κρυμμένοι θησαυροί της μαφίας στο Σικάγο, αλλά ότι ο αδελφός του παππού της έκρυψε χρήματα που προήλθαν από εγκληματικές δραστηριότητες σε πολλές θυρίδες.
Ο Αλ Καπόνε πιστεύεται ότι πρόλαβε να κρύψει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια της μαφίας προτού καταδικαστεί το 1932 για φοροδιαφυγή και καταλήξει αρχικά σε σωφρονιστικό κατάστημα στην Ατλάντα και στη συνέχεια στις διαβόητες φυλακές του Αλκατράζ στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια.

Ο Αλφόνσο «Αλ» Καπόνε γεννήθηκε το 1899 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης -τέταρτο από τα συνολικά εννέα παιδιά ζεύγους Ιταλών μεταναστών από τη Νάπολη- και σε ηλικία μόλις 14 ετών ήταν μέλος δύο συμμοριών.

Μετά την αποφυλάκιση του γκάνγκστερ οι συγγενείς του οργάνωσαν ένα μεγάλο πάρτι υποδοχής, αλλά ο Αλ Καπόνε ούτε τους συγγενείς του δεν μπορούσε να θυμηθεί. Και γι’ αυτό δεν ήταν σε θέση να τους αποκαλύψει όλα τα μέρη, όπου είχε κρύψει το θησαυρό του μέχρι τις 25 Ιανουαρίου του 1946 που πέθανε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 47 ετών στο σπίτι του στη Φλόριντα.
Πηγή: iefimerida.gr