iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 10 Μαΐου 2024

Κυκλοφορούν τον Νοέμβριο
τα απομνημονεύματα
του Μπαράκ Ομπάμα


Το πολυαναμενόμενο βιβλίο με τα απομνημονεύματα του Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να κυκλοφορήσει φέτος, λίγο μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, τον Νοέμβριο.

Σε tweet ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος έγραψε πως το βιβλίο «A Promised Land» θα είναι διαθέσιμο στις 17 Νοεμβρίου. «Είναι απίστευτο το αίσθημα να τελειώνεις ένα βιβλίο και είμαι περήφανος γι’ αυτό», ανέφερε στο Twitter. «Στο ''A Promised Land'' προσπαθώ να δώσω μια ειλικρινή περιγραφή της προεδρίας μου, των δυνάμεων τις οποίες αντιμετωπίζουμε ως έθνος και πώς μπορούμε να γιατρέψουμε τις διαφορές μας και να κάνουμε τη δημοκρατία να λειτουργεί για τον καθένα».
Το βιβλίο των 768 σελίδων θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε 25 γλώσσες σε αγορές σε όλο τον κόσμο. Η έκδοση με το σκληρό εξώφυλλο στις ΗΠΑ θα κοστίζει 45 δολάρια, ενώ η ψηφιακή έκδοση 17,99 δολάρια. Η ηχητική έκδοση θα κοστίζει 40 δολάρια για λήψη, ενώ 65 δολάρια θα κάνει το CD.
Το βιβλίο είναι το πρώτο από τους δύο τόμους των απομνημονευμάτων του Μπαράκ Ομπάμα. Καλύπτει την περίοδο που ξεκινά με την πρώιμη πολιτική του καριέρα μέχρι τις πρώτες εκλογές που έλαβε μέρος και τα πρώτα χρόνια στο Οβάλ Γραφείο και καταλήγει με την επιτυχή επιχείρηση της εξουδετέρωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα απομνημονεύματα της συζύγου του, Μισέλ Ομπάμα, που δημοσιεύθηκαν το 2018, έγιναν παγκόσμιο best seller, πουλώντας 1.400.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας τους και έμειναν στο No 1 των best sellers της Amazon για περισσότερο από δύο μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ομπάμα έλαβαν 65.000.000 δολάρια ως προκαταβολή για τα απομνημονεύματά τους από τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House.