iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Πέντε συμβουλές
για καλύτερη ζωή από
τον Ρομπέρτο Μπάτζιο


Συγκλονίζει η εξομολόγηση ζωής του βετεράνου διεθνή Ιταλού ποδοσφαιριστή Ρομπέρτο Μπάτζιο.

«Για 20 χρόνια ήμουν ποδοσφαιριστής. Αυτό σίγουρα δεν με κάνει maestro της ζωής, αλλά ξέρω ότι πολλοί νέοι έχουν ανάγκη από συμβουλές, ακόμη κι αν δεν τους αρέσουν. Κι εγώ έτσι ήμουν. Τώρα όμως, χωρίς καμία αλαζονεία, θέλω να δώσω καμιά συμβουλή. Θέλω να πω στους νέους να σκεφτούν κάποιες λέξεις.

Η πρώτη είναι το πάθος. Δεν υπάρχει ζωή χωρίς πάθος και αυτό μπορείτε να το βρείτε μόνο μέσα σας. Μη δίνετε σημασία σε όποιον θέλει να σας επηρεάσει. Ψάξτε μέσα σας και θα το βρείτε.

Η δεύτερη είναι η χαρά. Αυτό που σε κρατάει ζωντανό είναι το να χαίρεσαι αυτό που κάνεις. Θυμάμαι τη χαρά στο κουρασμένο πρόσωπο του πατέρα μου και στο χαμόγελο της μητέρας μου, όταν καθόμασταν όλοι μαζί στο τραπέζι στις 10 το βράδυ. Από τη χαρά γεννιέται εκείνη η αίσθηση ότι είσαι πλήρης, ότι ζεις γεμάτα τη ζωή σου.

Η τρίτη είναι το θάρρος. Είναι καθοριστικό το να είστε θαρραλέοι και να μάθετε να ζείτε πιστεύοντας στον εαυτό σας. Το να έχεις προβλήματα ή το να κάνεις λάθη είναι φυσιολογικό. Το να μην παραιτηθείς, όμως, είναι απαραίτητο. Το πιο σημαντικό είναι να νιώθεις ικανοποιημένος, να ξέρεις ότι τα έχεις δώσει όλα. Σύμφωνα με τον τρόπο και την ικανότητα του καθενός. Κοιτάξτε στο μέλλον και προχωρήστε.

Η τέταρτη είναι η επιτυχία. Αν είστε χαρούμενοι και με πάθος, τότε μπορούμε να μιλήσουμε και για την επιτυχία. Αυτή η λέξη που είναι λες και έχει απομείνει ως η μοναδική αξία της κοινωνίας μας... Τι σημαίνει, όμως, το να είσαι επιτυχημένος; Σημαίνει το να κάνεις στη ζωή αυτό που είσαι, με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό ισχύει για τον ποδοσφαιριστή, όπως και για τον ξυλουργό ή τον φούρναρη.

Η πέμπτη είναι η θυσία. Οταν ήμουν νέος είχα σοβαρούς τραυματισμούς στα γόνατα, τα οποία μου προκάλεσαν προβλήματα και πόνους σε όλη μου την καριέρα. Κατάφερα να συζήσω με αυτούς τους πόνους χάρη στη θυσία, η οποία σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι άσχημη λέξη. Η θυσία είναι η ουσία της ζωής, η πύλη για να καταλάβουμε το νόημα της. Η νεότητα είναι η εποχή της δημιουργίας, της κατασκευής.

Γι' αυτό πρέπει να προπονείστε καλά τώρα. Από αυτό θα εξαρτηθεί το μέλλον σας. Και μην πιστεύετε σε αυτό που έρχεται χωρίς θυσία, μην το εμπιστεύεστε, είναι μια ψευδαίσθηση. Η προσπάθεια και η σκληρή δουλειά χτίζουν μια γέφυρα μεταξύ ονείρων και πραγματικότητας».