iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 30 Απριλίου 2024

Ο ουρανομήκης ύμνος
του Ρομπέρτο Μπενίνι στη
σύντροφο της ζωής του


Παραλαμβάνοντας το Χρυσό Λιοντάρι για την προσφορά του στην Τέχνη, ο Ρομπέρτο Μπενίνι έκανε μία από τις πιο όμορφες ερωτικές δηλώσεις που έχει ποτέ κάνει ένας άνδρας σε μια γυναίκα. Μια κατάθεση ψυχής, αγάπης, συντροφικότητας.
«Αυτή τη στιγμή θέλω να αφιερώσω μια σκέψη στη Νικολέτα Μπράσκι , εδώ στην αίθουσα. Τα κάναμε όλα πάντα μαζί για 40 χρόνια, ξέρω μόνο έναν τρόπο να μετράω τον χρόνο: με εσένα ή χωρίς εσένα. Χωρίζουμε αυτό το λιοντάρι, παίρνω την ουρά, για να σου δείξω τη χαρά μου, τη χαρά μου... Και παίρνεις τα υπόλοιπα, ειδικά τα φτερά είναι δικά σου, γιατί αν στη δουλειά έχω κάνει πτήσεις μερικές φορές αυτό οφείλεται σε σένα, στο ταλέντο, στο μυστήριο σου, στη γοητεία σου, στην ομορφιά σου, στη θηλυκότητα σου, στο να είσαι γυναίκα. Το να είσαι γυναίκα είναι ένα μυστήριο που εμείς οι άντρες δεν καταλαβαίνουμε. Ο Groucho Marx είχε δίκιο όταν έλεγε 'οι άντρες είναι γυναίκες που δεν τα κατάφεραν'. Και είναι η αλήθεια. Δεν θα μπορούσα να είμαι σαν εσένα Νικολέτα. Αν κάτι καλό έχω κάνει στη ζωή μου, πάντα πέρασε από το φως σου. Ο δικός μας ήταν ένας έρωτας με την πρώτη ματιά, στην πραγματικότητα, στην αιώνια ματιά».
Συμπέρασμα. Να βρείτε κάποιον να σας αγαπά, να σας εκτιμά και να σας σέβεται όπως ο Ρομπέρτο Μπενίνι τη Νικολέτα Μπράσκι, τη σύζυγο, σύντροφο και ερωμένη του.