iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Φάρος θάρρους
Η Ρωσίδα που δεν
φοβήθηκε τον Πούτιν


«Είναι αδύνατο να εργάζεσαι για έναν δολοφόνο και να πληρώνεσαι από αυτόν». Η ανακοίνωση της Ελένα Κοβάλσκαγια διευθύντριας του κρατικού θεάτρου της Μόσχας, η οποία παραιτήθηκε από την θέση της.

«Φίλες και φίλοι ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία παραιτούμαι από τη θέση της διευθύντριας του κρατικού θεάτρου. Είναι αδύνατον να δουλεύεις για έναν δολοφόνο και να πληρώνεσαι απ’ αυτόν» έγραψε στα social media. 

Νωρίτερα μάζεψε τους συνεργάτες της, λέγοντάς τους πως «επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει έρθει τώρα σε τραγική σύγκρουση με την αποστολή μας. Δεν μπορούμε να είμαστε σιωπηλοί γι αυτό. Μας μένει μόνο αυτό για να πούμε: "Όχι στον πόλεμο"». Το μήνυμά της «όχι στον πόλεμο» κοινοποιήθηκε και στη σελίδα του θεάτρου στα social media, συνοδευόμενο από το σχόλιο: «Ο πόλεμος είναι πολύ περισσότερο από ασέβεια για ένα άτομο και πολύ πιο φρικιαστικός».

 

 

Παράλληλα, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας εκτίμησε πως η Ρωσία θα επιτεθεί σήμερα με τεθωρακισμένα στο Κίεβο, και ανέφερε πως σήμερα θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα του πολέμου. Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μάλιαρ εκτίμησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται αργότερα σήμερα να φτάσουν σε περιοχές ακριβώς έξω από το Κίεβο, αφού η ουκρανική πρωτεύουσα και άλλες περιοχές βομβαρδίστηκαν νωρίτερα σήμερα με πυραύλους.