iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Η έρευνα του αιώνα!
Πού ξοδεύουν οι
άνθρωποι τον χρόνο τους


Η ζωή μας σε αριθμούς!
Πόσο χρόνο κοιμάσαι; Βλέπεις τηλεόραση; Εργάζεσαι;
Ρίχνουμε μια ματιά σε μια ολόκληρη ζωή και εξετάζουμε πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος.
Τι κάνουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας;
Η μόνη δραστηριότητα που περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας είναι ο ύπνος. Αλλά πώς συγκρίνεται με τη δουλειά, την κοινωνικοποίηση και το γέλιο; Ο μέσος άνθρωπος περνά στη Γη περίπου 79 χρόνια ή 28.835 ημέρες ή 692.040 ώρες. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς περνάμε τον χρόνο της ζωής μας.
Πόσο από τη ζωή μας περνάμε στον ύπνο;
Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περίπου 26 χρόνια ύπνου στη ζωή του που ισοδυναμεί με 9.490 ημέρες ή 227.760 ώρες. Αυτό είναι το ένα τρίτο της ζωής μας που περνάμε κοιμισμένοι στο κρεβάτι ! Παραδόξως, ξοδεύουμε επίσης 7 χρόνια προσπαθώντας να κοιμηθούμε — συνολικά 33 χρόνια ή 12.045 ημέρες!
Πόσο από τη ζωή μας περνάμε στην εργασία;
Είτε ως καθημερινότητα είτε ως ονειρεμένη καριέρα, οι δουλειές μας καταλαμβάνουν πολύ χρόνο. 13 χρόνια κατά μέσο όρο, στην πραγματικότητα. Αυτό είναι το 24% μιας τυπικής περιόδου εργασίας 50 ετών.
Επίσης υπάρχουν περίπου 441 ημέρες εργασίας υπερωριών σε μια ζωή
Ποσο χρόνο περνάμε στο μπάνιο; 
Ως άνθρωποι, περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο στο μπάνιο από όσο νομίζουμε. Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο καιρό έχετε περάσει στο μπάνιο κατά τη διάρκεια μιας ζωής;
Αποδεικνύεται ότι υπάρχει διακύμανση στον χρόνο που μπορεί να περάσει κανείς στο μπάνιο ανάλογα με το φύλο.
Οι άνδρες, κατά μέσο όρο, περνούν περίπου 855,8 ημέρες της ζωής τους στο μπάνιο, ή 2 χρόνια και 125 ημέρες. Συγκρίνετε αυτό με τις γυναίκες, που περνούν περίπου 770,8 ημέρες της ζωής τους στο μπάνιο (2 χρόνια και 40 ημέρες).
Πόσο χρόνο αφιερώνουμε στην οθόνη (τηλεόραση, κινητό, υπολογιστή ) κατά τη διάρκεια της ζωής μας;
Μετά από τόση σκληρή δουλειά, μας αρέσει να παρακολουθούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μετά από μια μακρά μετακίνηση στο #σπίτι, είναι πιθανό να τακτοποιηθούμε στις αγαπημένες μας τηλεοπτικές εκπομπές. Περνάμε περίπου 8,3 χρόνια (3030 ημέρες) μπροστά στην τηλεόραση
Πόσες φορές την ημέρα κοιτάτε το τηλέφωνό σας;
Αρκετά για να περάσετε περίπου 3 χρόνια στα social media. Το ένα τρίτο των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι μισοί από τους 18-24 ετών ξυπνούν για να ελέγξουν το τηλέφωνό τους στη μέση της νύχτας
Πόσο ξοδεύεται η ζωή μας τρώγοντας;
Το αγαπάμε τόσο πολύ που περνάμε σχεδόν 4, 5 χρόνια τρώγοντας. Αυτό είναι περίπου 1583 ημέρες.
Διακοπές μιας ζωής
Οι περισσότεροι από εμάς θα περάσουμε λίγο περισσότερα από 3 χρόνια της ζωής μας σε διαφορετικούς προορισμούς από αυτούς που λέμε σπίτι. Αυτό μεταφράζεται ως 1146 ημέρες σε μακρινά μέρη.
Η γυμναστική στη ζωή σας;
Δυστυχώς ξοδεύουμε διπλάσιο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ό,τι στην #γυμναστική. Και ξοδεύουμε πάνω από 6 φορές περισσότερο χρόνο παρακολουθώντας τηλεόραση.
Πόσο από τη ζωή μας περνάμε στο σχολείο;
Συχνά θυμόμαστε το σχολείο ως ένα τεράστιο μέρος της ανατροφής μας. Μια εποχή που διαμόρφωσε και άλλαξε την παιδική μας ηλικία. Στην πραγματικότητα, ξοδεύουμε μόνο περίπου 334 ημέρες της ζωής μας στο δημοτικό και στο γυμνάσιο. Δεν είναι ούτε ένας χρόνος! Για οσους συνεχίσουν τις σπουδές θα υπολογίσουν ότι επενδύουν σε "χρόνο" αλλες 350 ημερες για Λύκειο και Πανεπιστήμιο. Σημείωση :στους παραπάνω υπολογισμούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι ωρες μελέτης που απαιτούνται σε ολες τις βαθμίδες....
Extra περίεργη πληροφορία
Πού αλλού ξοδεύουμε σημαντικό χρόνο;
Μετά από όλα τα «ουσιώδη» όπως η εργασία, το φαγητό και η ψυχαγωγία, έχουμε μείνει ακομη χρονος. Πράγματα που κάνουμε καθημερινά χωρίς να τα σκεφτόμαστε.
Περνάμε 235 μέρες της ζωής μας περιμένοντας σε ουρές.
115 μέρες περνούν στο γέλιο.
Οι γυναίκες αφιερώνουν 136 ημέρες για να προετοιμαστούν, ενώ οι άνδρες μόνο 46.
Λοιπόν, τι μένει;
Αφού αθροιστούν όλα αυτά μαζί, μας μένουν περίπου 2997 ημέρες ή 8,2 χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα, θα μετακινηθείτε, θα καθαρίσετε, θα δείτε παραστάσεις, θα κάνετε οικογένεια, θα τρέξετε αγώνες, θα πείτε ιστορίες και πολλά άλλα. Θα ζήσεις τη ζωή σου και ελπίζω με τον τρόπο που ήθελες.
ΠΗΓΗ fb ο άνθρωπος σε αριθμούς