iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Η συγκλονιστική ιστορία
αληθινής αγάπης του
αιωνόβιου ζευγαριού


Ο διακεκριμένος διεθνολόγος και συγγραφέας Βαγγέλης Χωραφάς μας θυμίζει μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο fb
Επειδή χθες ήταν του Αγίου Βαλεντίνου, έψαξα στο αρχείο μου να βρω κάποια σχετική ιστορία. Τελικά, είχα αποθηκεύσει μια ιστορία που ήθελα να τη χρησιμοποιήσω για τη γενιά του πολέμου. Όμως, λόγω του κλίματος, μπορούμε να την δούμε τώρα.
Η ιστορία δημοσιεύτηκε στο τεύχος Φεβρουαρίου 2021, της ιταλικής έκδοσης του περιοδικού Vanity Fair.
Το κείμενο και η φωτογραφία (από το εξώφυλλο του περιοδικού) που ακολουθούν, είναι του εξαιρετικού φωτογράφου Max Vadukul, γνωστού για τις ασπρόμαυρες εικόνες του.
«Αυτή η γενιά η μεγαλύτερη που υπήρξε, έχει πολλά να μας διδάξει. Η Μαρίσα και ο Μάρκο. Εκείνη 101 ετών και εκείνος 102. Η ιστορία του έρωτά τους κράτησε 80 χρόνια, χωρίς να υπάρξει κάποια στιγμή που δεν τους ικανοποιούσε.
Για να γιορτάσουμε τη στοργή, τη δύναμη, την τρυφερότητα, την ανεκτικότητα, την υπομονή, μιας γενιάς που τα έχει δει όλα. Πόλεμο, πόνο, φόβο. Σκληρή γενιά».
ΥΓ. Με βάση μια πρόχειρη έρευνα, φαίνεται ότι η Μαρίσα Στραντέλα και ο Μάρκο Ρατζίνι, βρίσκονται εν ζωή, όπως και ο έρωτας τους που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1941.