iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ο 70χρονος που βρήκε
την ησυχία του σε
ένα έρημο χωριό (video)


Αυτός είναι ο 70χρονος Γιώργος Σκανιάς, ο οποίος έφυγε από την πόλη και πλέον μένει μόνιμα στο βουνό, όπου και έχει βρει την ησυχία του.

Στην Καστανιά της Αιτωλοακαρνανίας το Greek Village Life (κανάλι στο youtube) συνάντησε τον κύριο Γιώργο. Στα 70 του χρόνια, ο κ. Γιώργος αποτελεί ζωντανό έμβλημα της ανθρώπινης ανθεκτικότητας και ανδρείας, έχοντας επιλέξει να ζει στο μικρό του χωριό, που πλέον φιλοξενεί μόλις 6 κατοίκους.

Με το πέρασμα του χρόνου, ο 70χρονος Γιώργος μοιράζεται τις αναμνήσεις του για τα παλιά χρόνια, όταν οι άνθρωποι εργάζονταν στα χωράφια, τα σχολεία ήταν γεμάτα παιδιά και η αλληλοβοήθεια ήταν οδηγός της καθημερινότητας.

Περιγράφει με νοσταλγία τις δύσκολες, αλλά παράλληλα πιο ανθρώπινες, εποχές. Από νεαρή ηλικία, ο κύριος Γιώργος ακολούθησε τα βήματα των προγόνων του και έγινε πλανόδιος πωλητής. Διασχίζοντας σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα, πουλούσε το εμπόρευμά του, καθώς μάθαινε πώς να ψυχολογεί τους ανθρώπους και πώς να τους πλησιάζει.

Μετά από δεκαετίες αφιερωμένες στη δουλειά, αποφάσισε να αποχωριστεί τον έντονο παλμό της πόλης και να επιστρέψει στο σχεδόν έρημο χωριό του. Η καθημερινότητα του κυρίου Γιώργου σήμερα είναι αφιερωμένη στη φροντίδα των ζώων του και σε χαλαρωτικές βόλτες στην εξοχή.

Με μια σοφία που πηγάζει από την εμπειρία του, προτρέπει τους νέους να ξανασυνδεθούν με τις ρίζες τους, να επιστρέψουν στα χωριά τους και να ανακαλύψουν την αξία της αλληλεγγύης και της απλότητας, όπως ήταν παλιά.

Ο κ. Γιώργος είναι ένας ζωντανός περίπατος στο παρελθόν, μια φωνή που αναστενάζει για τη χαμένη αθωότητα του χθες και παράλληλα μια πηγή έμπνευσης για έναν κόσμο που συχνά ξεχνά τις αξίες που κάποτε καθοδηγούσαν τη ζωή των ανθρώπων.

Πηγή: enimerotiko.gr