iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Ο Στράτος Σεφτελής
για την εισβολή του όχλου
στο Καπιτώλιο


Η εισβολή των πιθηκοειδών σε ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα κτίρια του πλανητη, στο Καπιτώλιο, έχει τεράστια ιστορική αξία.
Με αυτήν σηματοδοτείται η οριστική καταγραφή δυο κοινωνικών τάσεων:
Από την μια οι πολίτες που πιστεύουν σε μια οργανωμένη πολιτεία, με αρχές και κανόνες, με απόλυτο σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και στην επιβολή της γνωμης των περισσότερων, που διακατέχονται από αξίες ανθρωπιάς, που σέβονται την διαφορετικότητα και στέκονται διπλα στον αδύναμο, που φροντίζουν να μορφώνονται και να χρησιμοποιούν σε κάθε βήμα την λογική τους και όχι το θυμικό τους...
Από την άλλη όσοι αδιαφορούν για την άποψη των πολλών. Που προσπαθούν να επιβληθούν με την βία. Που προστρέχουν σε fake news (περισσεύει πλέον γύρω μας αυτό το φρούτο), για να καλύψουν την κοινωνική αμορφωσιά τους και την μπουρδολογία που έχουν αναγάγει σε ιδεολογία. Ανθρωπάκια με μαύρη ψυχή, που βγάζουν όλη την μαγκιά τους στους αδύναμους και τους διαφορετικούς. Ψευτοπατριωτες, που δεν το έχουν σε τίποτα να εξευτελίσουν την πατρίδα τους, αρκεί να μη περάσει η θέληση των πολλών...
Αυτές οι δυο τάσεις, οριστικά πλέον καταγεγραμμένες, αφήνουν οριστικά πίσω το δίπολο της αριστεράς και της δεξιάς, όπως το έχει γνωρίσει ο πλανήτης τα τελευταία εκατό περίπου χρονια.
Και ανάλογα βρίσκουν πολιτικούς εκφραστές... Ανάλογα τις συνθήκες. Την μια είναι Ομπάμα. Την άλλη είναι Τραμπ, αυτός ο τραμπούκος αρχιτσογλανος, που κάθε του λέξη, κάθε του γκριμάτσα είναι σα να βροντοφωνάζει: «Σας γράφω όλους κανονικά...».
Τα ίδια, πάνω κάτω ισχυουν σε όλον τον δυτικό κόσμο. Τα ίδια και στην Ελλάδα μας.
Από την μια πολίτες που πιστεύουν στην δύναμη του όχλου και του χάους. Που πιστεύουν γενικώς στο γκρέμισμα.
Και από την άλλη οι θιασώτες της οργανωμένης κοινωνίας, με κανόνες και αξίες.
Οι κοινωνίες καλούνται πλέον να απαντήσουν σε ένα κρίσιμο δίλλημα: Αν θέλουν να πορευτούν πλέον με θεοποίηση του μπάχαλου, ή με οργανωμένη καταγραφή της θέλησης των λαών μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών.
Ήλθε η ώρα να επιλέξει κάθε πολιτης, αν θέλει να πορεύεται με όπλα του την καθολική άρνηση και την βία ή με την αντιμετώπιση των προβλημάτων με την σύνθεση των απόψεων και την παραγωγή πολιτικής προόδου.
Όσοι πολιτικοί πιάσουν αυτό το μήνυμα του Καπιτωλίου, θα είναι καβαλα στο άλογο τις προσεχεις δεκαετίες.
Όσοι επιμένουν να χαράσσουν πολιτική με την οριστικά μπαγιάτικη συνταγή, στηριγμένη στο δίπολο της δεξιάς και της αριστεράς, απλά θα περάσουν σταδιακά στο περιθώριο και τελικά θα μετατραπούν σε γραφικότητες.
Ελπίζω τα κόμματα στην Ελλάδα να συλλάβουν τα πολύ σοβαρά μηνύματα των καιρών.
Και να παράγουν αναλογη πολιτική!!!!
Ελπίζω....