iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Ο Θανάσης Λυρτσογιάννης
για τον ξεσηκωμό
της Νέας Σμύρνης


Με την αστυνομική βία θέλουν να επιβάλουν τον τρόμο, το φόβο και να κρατήσουν τους νοικοκυραίους στο σπίτι τους ότι κι΄ αν συμβαίνει δίπλα τους ή στην πλατεία.

Αλλά μάλλον λάθεψαν. Αντί για φόβο προκαλούν οργή. Οργή για τον εγκλεισμό στο σπίτι, οργή για το άχρηστο lockdown, οργή για το πλήγμα στην ελευθερία, οργή για την παραβίαση των δικαιωμάτων, οργή για την οικονομική καταστροφή, οργή για τη μοναξιά, οργή για τον περιορισμό της κοινωνικότητας, οργή για την απομόνωση, οργή για τη διάλυση της ζωής.

Ακόμα και ο φοβισμένος μικρομεσαίος δεν μπορεί να συγκρατήσει όλη αυτή την οργή. Και έρχεται η αδικαιολόγητη, ή ανόητη και βάρβαρη αστυνομική βία για να προκαλέσει την εξέγερση του οργισμένου μεσοαστού, που τον θέλουν και επιχειρούν να τον καταστήσουν άβουλο και απλό τηλεθεατή της ζωής και όχι ενεργό πολίτη. Τον θέλουν στον καναπέ, αλλά κάποιοι από αυτούς διάβηκαν τον Ρουβίκωνα. Βγήκαν στο μπαλκόνι και ούρλιαξαν και ορισμένοι άλλοι κατέβηκαν αυθόρμητα στο δρόμο σε πορεία συμπαράστασης στους ξυλοδαρμένους πολίτες και διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας. Και αύριο…

 

Η απρόκλητη, βάρβαρη και αδικαιολόγητη αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη λειτούργησε σαν σπινθήρας που προκάλεσε έκρηξη, όχι μόνο οργής, αλλά ενδεχομένως και συνειδητοποίησης των συνεπειών της δράσης του Μητσοτακικού επιτελικού κράτους. Και οι μεσοαστοί πολίτες της Νέας Σμύρνης, τουλάχιστον ορισμένοι, είπαν να μην μείνουν με σταυρωμένα χέρια, καθισμένοι απαθείς θεατές στον καναπέ τους.

Κι΄ αυτός είναι πλέον ο μεγάλος φόβος του επιτελικού αυταρχικού κράτους, το οποίο αντί να προστατεύει, υπονομεύει τη δημοκρατία και τη Δημοκρατία. Ο μεγάλος φόβος είναι ο συνειδητοποιημένος πολίτης…

Πολύ εύστοχη είναι η ανάρτηση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλογλου για το ρόλο των γεγονότων της Νέας Σμύρνης…

ΠΗΓΗ eretikos.gr