iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ο Παύλος Αλέπης
για το εξώφυλλο σοκ
του ΒΗmagazino


Γελανε και τα τσιμέντα ,ειχε πει κάποτε ο μακαρίτης ο Νικος Αλεφαντος...Το σλόγκαν εμεινε.
Εξαλλος λεει,ο μεγαλοεκδότης και κρυπτοκυβερνητης Βαγγέλης Μαρινακης με το πρωτοσέλιδο της γκάφας με υπογραφή ΒΗΜΑgazino.. Βουιξαν σε χρονο μηδεν τα Social Media που σιχαινεται η κυβερνηση (και εχει τους λογους της)...
Πρωθυπουργος Κυριακος ,Μακρυγιάννης και επαναστατημένοι του 1821 ,αλλοι ηγέτες πνοης, που έγραψαν εικαστικά, την ξέπνοη εικονογραφηση της υπερβολής..
Αποσύρθηκε βεβαια ,άγνωστο με ποιες επιπτωσεις...
Γκάφες στον Τυπο ,παντα είχαμε ,ισως για να ξεκαρδίζονται οι αναγνωστες, κοροϊδεύοντας την γελοιότητα της σοβαροφάνειας, που θελει να περασει μηνύματα της πλακας... Μηνυματα, που δεν αντέχουν στην κοινη λογική ,που την καβαλανε μετα συγχωρησεως...
Πομπη μουλαριών ,με επικεφαλής τον Βασιλεα... Ειχε γράψει κάποτε η Καθημερινή σε τιτλο, με ανταπόκριση και φωτο απ την Σαντορινη.. Ο σαλος και το χάχανο φθανει ως τις μερες μας για τους παλαιούς..
Για οσους κυνηγούν παρόμοιες μνήμες, δεν διαφεύγει η γκαφα ενος εύθυμου λινοτυπη στα ΝΕΑ ,συγκεκριμένα στις περίφημες Μικρες Αγγελίες. Ειχε συμπληρωσει αυθαιρετα Τα..αρχ---ια του Καραμπελα και το Μ--νι της Χαιδως.. Φυσικά το Πανελλήνιο διασκέδασε βροντερά , με χαχανα ,ανεξάρτητα απ την απόλυση του δραστη..
Και μια και θυμήθηκα την λινοτυπικη εποχή της κάσσας και τις μολυβενιες σελίδες, ας θυμηθω και τον υπέροχο φιλο, δημοσιογράφο μακαριτη πια, Θοδωρο Σγουρδαιο.. Οταν δεν εκλεινε η σελίδα -παρα τα αραιώματα και τις..τεχνικες διευθετήσεις -μαζεψε απελπισμένα ευρηματικος... τα αλαλουμ στοιχεια..ρψκμφεαλρπνζτχ κτλ κτλ...έβαλε τιτλο ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ και τα έκανε ενα,,, μονόστηλο !!!!
Υπαρχουν κι αλλα ,που δεν γράφονται. Υπαρχουν αθώα ,ηλίθια ,εσκεμμένα η ουδετερα λάθη.. Λαθη που δειχνουν πως ευκολα μπορει να χαθεί το κυρος που ειχαν κάποτε οι λεξεις στο τυπωμένο χαρτι..και στο κειμενο...μα και στον συντακτη...
Το χτεσινο δεν ηταν τετοιο..
Ηταν μια τραγική στιγμή για εναν παραδομένο Τυπο στην ευτέλεια μιας υπηρεσιας εξίσου ευτελούς στους αποδεκτες, που την υψώνουν σημαια ΑΝΟΗΣΙΑΣ για να μην πω πρόστυχης υποκλισης δουλείας.
Ο Τυπος συνδέεται ευθέως με την Δημοκρατια...
Ο τυπος θελει ελευθερία και ανεξαρτησια......
Μια Δημοκρατία οπου οι πολίτες σέβονται τους ηγετες τους και οι ηγέτες τους πολιτες.... Οχι βέβαια μονο στα λογια, ουτε στα...υπονοουμενα..
Φαίνεται πως στα λύματα της πολιτείας μας το ιικο φορτιο της εποχής , ειναι πολυ επικίνδυνα μολυσμένο..
Και ας το δουμε καποτε με σοβαροτητα....
ΠΗΓΗ fb