iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ο Γρηγόρης Ατρείδης
για τη νεανική εθνική
ομάδα του Φαν'τ Σχιπ


Σήμερα, μετά τη χειρότερη εμφάνιση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στην εποχή Φαν΄τ Σχιπ κα την ισοπαλία-ήττα της ομάδας που μπορεί στο τέλος αυτού του πολύ απαιτητικού ταξιδιού στα προκριματικά να κοστίσει, είναι ακόμα πιο αναγκαία η στήριξη στο πρόσωπο ενός κανονικού προπονητή, όπως ο Ολλανδός.
Στο τοξικό ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο όλοι οι ξένοι το βλέπουν και δικαιολογημένα ως μία «αρπαχτή», αντιλαμβανόμενοι τη γελοιότητα πολλών παραγόντων που παίζουν δυστυχώς και σημαντικό ρόλο στο άθλημα στη χώρα μας, o Φαν’τ Σχιπ έχει δημιουργήσει με αρκετά δίκαιο τρόπο (όλοι κάνουν και λάθη) ένα νεανικό και αρκετά πλήρες σε επίπεδο χαρακτηριστικών γκρουπ.
Μόνο άσχετος με το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να δει ότι ο δρόμος για τα γήπεδα του Κατάρ είναι… έως ακατόρθωτος σε όμιλο με Ισπανία, Σουηδία, ακόμα και αυτή τη Γεωργία και ενώ προκρίνονται μόνο οι πρώτοι και οι δεύτεροι παίζουν πλέι οφ. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει η Εθνική μας να τα παρατήσει ή ότι δικαιολογούνται εμφανίσεις-χάλι όπως η χτεσινή, απλά σίγουρα ο Φαν΄τ Σχιπ δεν μπορεί να κριθεί επιτυχημένος μόνο αν προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Σε μία κανονική χώρα και αν η Εθνική Ελλάδας συνεχίσει ως ομάδα να βγάζει υγεία και να είναι πολύ ανταγωνιστική μέσα στο γήπεδο, αφήνοντας πίσω τις μεμονωμένες κακές εμφανίσεις όπως η χτεσινή, στον Ολλανδό πρέπει να δοθεί η ευκαιρία να πάει την ομάδα στα τελικά του Euro το 2024. Και σε εκείνο το ταξίδι να κριθεί…
Βασικός παράγοντας στη συγκεκριμένη ποδοσφαιρική εξίσωση είναι και το επίπεδο των Ελλήνων παικτών, πολλοί εκ των οποίων στο σημερινό γκρουπ είναι ακόμα… άγουροι και συνολικά απέχουν από αυτό που είχε η «γαλανόλευκη» στα χρόνια των συνεχόμενων επιτυχιών.
Είναι ανέκδοτο στο δοκάρι και μέσα (Ισπανία) να υπάρχουν διθύραμβοι και αποθέωση και στο δοκάρι και έξω(Γεωργία), έστω και με κάκιστη εμφάνιση, να είναι όλοι μέτριοι και λίγοι και εννοείται να πρέπει να φαγωθεί ο προπονητής.
Φτάνει με τους… όπου φυσάει ο άνεμος σχολιαστές. Και αν οι οπαδοί έχουν πάντα το ακαταλόγιστο, για τον Τύπο δεν ισχύει το ίδιο.
Και δεν έχει να κάνει με αυτούς που περιμένουν τον Φαν΄τ Σχιπ στη γωνία γιατί δεν είναι της ΕΠΟ της ομάδας τους, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς ελπίζουν στην αποτυχία της ομάδας του, των επιλογών του.
Ο Γρηγόρης Ατρείδης είναι αθλητικός ρεπόρτερ στο ΟΡΕΝ