iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Ο Αργύρης Κωστάκης
για τα ανήθικα παλιόπαιδα
της εθνικής Αγγλίας


Μια από τις μελανότερες σελίδες του έγραψε το βράδυ της Κυριακής ο παγκόσμιος αθλητισμός...

Δυστυχώς τη θριαμβευτική νίκη της σπουδαίας εθνικής Ιταλίας στον τελικό του Euro στο Γουέμπλει, αμαύρωσε η αθλιότητα της πλειονότητας των παικτών του ανεκδιήγητου προπονητή της εθνικής Αγγλίας (ούτε το ονομά του δεν αξίζει να αναφέρουμε) που δεν έμαθε όχι ποδόσφαιρο και συστήματα, αλλά την υπέρτατη αξία του ευ αγωνίζεσθαι σε αυτά τα παλιόπαιδα. Η Ιταλία κέρδισε πανάξια δεν την ευνόησε ο διαιτητής, ''γύρισε'' αντρίκια και με υπομονή το ματς χάρη στον ψύχραιμο κόουτς Ρομπέρτο Μαντσίνι και την αυταπάρνηση των παικτών του. Γιατί λοιπόν αυτή η αισχρή, αλήτικη συμπεριφορά των περισσοτέρων παικτών της εθνικής Αγγλίας να βγάζουν επιδεικτικά το μετάλλιο από το λαιμό τους, ένας ελεεινός μάλιστα δεν το φόρεσε καν ''παγώνοντας'' τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ. Φωτεινή εξαίρεση ο αρχηγός Χάρυ Κέιν και ο Τζόρνταν Χέντερσον που τίμησαν το μετάλλιο του φιναλίστ δίνοντας το καλό παράδειγμα στα εκατομμύρια παιδιών που παρακολουθούσαν την τελετή. 

Θα έπρεπε πριν ξημερώσει η Βρετανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ή έστω η ΟΥΕΦΑ να τιμωρήσουν παραδειγματικά όλα αυτά τα τσογλάνια (ειλικρινά συγνώμη για τη λέξη) που με αηδία έβγαζαν τα μετάλλια από το λαιμό τους με ξινισμένα μούτρα. Δεν βρέθηκε όμως κάποιος να πει σε όλα αυτά τα παλιόπαιδα πριν το ματς ότι ακόμη κι αν χάσουν είναι νικητές, αφού βρέθηκαν στον τελικό. Αλλά τι να περιμένεις αφού η ίδια η πολιτική ηγεσία, αυτός ο πρωθυπουργός καρικατούρα Τζόνσον, ο...πρίγκιπας (άκου πρίγκιπας στο έτος 2021) πώς λέγεται δεν θυμάμαι, αυτός ο ανεπάγγελτος έκαναν βαρύγδουπες δηλώσεις λες οι παίκτες πήγαιναν στον Γ' παγκόσμιο πόλεμο. Ακόμη και η...βασίλισσα Ελισάβετ έβγαλε επίσημη ανακοίνωση.

Να ξεχάσουμε γρήγορα αυτή την εμετική εικόνα των χρυσοπληρωμένων ανήθικων παλιόπαιδων από τους συλλόγους τους. Και ας ελπίσουμε ότι έστω και σήμερα θα ζητήσουν συγνώμη για αυτή την επαίσχυντη πράξη που προσβάλει το αθλητικό ιδεώδες και το αληθινό νόημα του ποδοσφαίρου.

Και ας θυμόμαστε για πάντα τη δήλωση του 37χρονου εμβληματικού αρχηγού της εθνικής Ιταλίας Τζόρτζιο Κιελίνι που αφιέρωσε το τρόπαιο στους γιατρούς όλου του πλανήτη που σώζουν ζωές από τον κορωνοιό.