iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος
για την ανεκτίμητη
αξία της ζωής


Κι εκεί που μαζεύεις λεφτά και ακίνητα, και τσακώνεσαι για κάθε μικροπράγμα, έρχεται ο καρκίνος και σου λέει, "Για έλα προς τα εδώ".
Η ζωή είναι μια και μοναδική ανθρωπάκο κι εσύ αντί να την απολαμβάνεις, τα κάνεις μασούρι ή τσακώνεσαι καθημερινά για ασήμαντότητες. Ζήσε ανθρωπάκο. Ζήσε, γιατί το μασούρι δεν θα το πάρεις μαζί σου, ούτε τα νεύρα και τους καυγάδες. Το χαμόγελο, την αγκαλιά, το φαγητό, τις μυρωδιές, τα ταξίδια, τις εμπειρίες, τις απολαύσεις. Αυτά θα πάρεις μαζί σου. Τα υπόλοιπα θα μείνουν στο κτηματολόγιο και στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Η ζωή τελειώνει και δεν έχει άλλο παραπέρα.
"Αν φύγω εγώ χάνεται όλος ο Ζορμπαδόκοσμος μαζί μου" έλεγε ο Ζορμπάς του Καζαντζάκη. Επομένως ζήσε τον χαμογελαστός τώρα που τον έχεις. Γιατί δεν ξέρεις πότε θα είναι η τελευταία μέρα που θα φύγεις.
Ότι έχεις να δώσεις δώστο εγκαίρως.
Ότι έχεις να πεις πες το εγκαίρως.
Ότι νιώθεις μοιράσου το εγκαίρως.
Ότι θέλεις να ζήσεις ζήσε το εγκαίρως.
Σήμερα. Όχι αύριο. Σήμερα!
Και στο τέλος πάρε το καπελάκι σου και πήγαινε στο καλό.
Νομίζεις πως έχεις χρόνο?
Δεν έχεις.
Έχεις μόνο αυτή τη στιγμή, που ζεις.
Make it count!
Αν δεν έχεις χάσει άνθρωπο από καρκίνο δεν μπορείς να καταλάβεις πως είναι ένα μήνα πριν να είναι μια χαρά και μέσα σε ένα μήνα να τον βλέπεις να σβήνει. Πόσο τυχερός είσαι εσύ που ζεις και πόσο εύθραυστη είναι η ζωή σου.
Με την πεθερά μου δεν είχα πολλά κοινά, ούτε θέματα να συζητήσουμε. Χαιρετιόμασταν μια όταν έμπαινα στο σπίτι και μία όταν έφευγα. Στο ενδιάμεσο καθόταν στην ακρούλα της και παρακολουθούσε χαμογελαστή. Δεν ενοχλούσε κανέναν, δεν επενέβαινε εκεί που δεν της έπεφτε λόγος, δεν πίεζε, δεν ζάλιζε, δεν γκρίνιαζε. Γενικά ήταν ήσυχος άνθρωπος.
Όμως κάθε φορά που με χαιρετούσε, μου έλεγε
"Γεια σου καμάρι μου"!
Αυτή η λέξη της μου λείπει πολύ.
Νομίζω πως την πίστευε, δεν την έλεγε έτσι...
Νομίζω πως με αγαπούσε.
Εμένα πάντως σίγουρα μου λείπει ...
Ελπίζω να το ξέρει ...
Γι αυτό ζήσε σήμερα ανθρωπάκο!
Υ.Γ.
Μπορεί να γέλαγες με την Φώφη, μπορεί να την ειρωνευόσουν στο Facebook, μπορεί να την έλεγες βίσμα κλπ. Πάντως σήμερα όλο το Facebook από όλες τις παρατάξεις κλαίει. Είναι τεράστια μαγκιά να καταφέρνεις να γεννάς όμορφα συναισθήματα σε όλους. Να φεύγεις και όλοι να λυπούνται. Η Φώφη το κατάφερε κι αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από άλλες ικανότητες!
ΠΗΓΗ fb