iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Ο Θανάσης Λυρτσογιάννης
για την επόμενη ημέρα
της κάλπης στον ΣΥΡΙΖΑ


Μία πρώτη, εν θερμώ προσέγγιση μετά τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ και η αποτίμηση της σημασίας του. Το πολιτικό σκηνικό άλλαξε.

Η τεράστια συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ και η εγγραφή νέων μελών που είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πολύ μεγάλου κόμματος, το άνοιγμα σε ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις, η σύσταση ενός σύγχρονου ψηφιακού κόμματος, η εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, η συμμετοχή των μελών του κόμματος στη λήψη των αποφάσεων  μέσω ουσιαστικά ενδοκομματικών δημοψηφισμάτων και η ενίσχυση του αγώνα για αλλαγή συνιστούν μερικά από τα επιτεύγματα των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ. Είναι η μεγάλη προίκα.

Για σκεφτείτε λίγο αν το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019 θα ήταν 31,53% ή παραπάνω αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το σφριγηλό, ανοιχτό και μαζικό κόμμα των 150.000 και πάνω μελών και όχι το κλειστό των 30.000 περίπου μελών. Ασφαλώς και θα ήταν διαφορετικό.

Για σκεφτείτε λίγο πόσο πιο ισχυρή θα είναι η παρέμβαση στην κοινωνία όταν φορείς του μηνύματος είναι πάνω από 150.000 ενεργά κομματικά μέλη, αντί 30.000.

 

Για σκεφτείτε λίγο πόσο πιο έντονη θα είναι η επικοινωνία των μελών και η πολιτική πράξη κατά συνέπεια όταν τα ψηφιακά μέσα θα χρησιμοποιούνται  για τις συζητήσεις, τις αποφάσεις και προπαντός την πολιτική πράξη.

Για σκεφτείτε λίγο πόσο πιο αποφασιστική θα είναι η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ στην καθημερινότητα, τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες και τι σημαίνει αυτή η δύναμη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις πολιτικές εξελίξεις, την αλλαγή που επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας, οι συνεργάτες του και το κόμμα.

Ηδη η επόμενη μέρα είναι διαφορετική και η προσπάθεια για αλλαγή μπαίνει σε νέα και πιο ενδιαφέρουσα φάση…