iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Η Αναστασία Γαβριελάτου
σε ένα μίνι παραμύθι
Ο ξυλοπόδαρος και το παιδί...


Πριν πολλά χρόνια εμφανίστηκε σε ένα μικρό παιδί ένας μαύρος ξυλοπόδαρος – σαν μία μεγαλόσωμη σκιά δίχως ανθρώπινα χαρακτηριστικά αλλά με πραγματική ανθρώπινη φωνή.

Τότε είπε στο παιδί, ότι σε λίγα χρόνια όλοι οι άνθρωποι θα έχουμε ένα κινητό το οποίο θα έχει τη δυνατότητα εκτός από το να μας εξυπηρετεί στην επικοινωνία μας, να μας ψυχαγωγεί και να μας συνδέει με όλον τον κόσμο, με όλους τους αγαπημένους μας που διαθέτουν και εκείνοι συσκευή, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αρκεί να θελήσουμε!

Τότε το παιδί τον κοίταξε γεμάτο απορία.

Μετά από χρόνια το παιδί θυμήθηκε την εμφάνιση του περιέργου άνδρα και ξαναγύρισε πολλές σελίδες πίσω στο μυαλό του… να βρει ως γραμμένη ανάμνηση, έναν διάλογο.

Ο μαύρος ξυλοπόδαρος του είχε πει ότι εκτός από τα ψυχαγωγικά οφέλη του κινητού, αυτό θα είναι ένα live Νεκροταφείο με αναλυτικό ενημερωτικό υλικό στο οποίο θα περιλαμβάνονται φωτογραφίες, βίντεο με αποτέλεσμα να μαθαίνουμε για κάθε θάνατο, για κάθε δυστύχημα.

Στη συνέχεια του επεξήγησε ότι αυτή η συσκευή θα έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και «με το καλημέρα μας»θα μαθαίνουμε για πνιγμούς, τροχαία, νοσοκομεία, απάτες, εισπράττοντας θλίψη, πόνο, καταθλιπτικές εικόνες και συναισθήματα.

Μάλιστα του είχε τονίσει ότι θα παραμένουμε θεατές αυτής της κατρακύλας και δέκτεςμίας ατελείωτηςφρίκης, δίχως τέλος!

Όταν το παιδί ρώτησε τον μαύρο ξυλοπόδαρο, «αυτό θα είναι η καλημέρα μας; Αυτό θα είναι ζωή;» εκείνος απάντησε:

  • «Και βέβαια όχι. Αυτό είναι αυτό που θέλουν κάποιοι συγκεκριμένοι για καλημέρα και για ζωή. Αυτοί θα το σερβίρουν στο τραπέζι της ζωής σου με τη βασική προϋπόθεση ότι πρόκειται για κέρασμαΘα σε κερνούνΘα σε κερνούν θλίψη, πρόβλημα, αίμα και αδιέξοδο.»

  • «Τι να το κάνω ένα τέτοιο κινητό;», ρώτησε παραξενεμένο το παιδί και ο μαύρος ξυλοπόδαρος έγνεψε με ενθουσιασμό:

  • «Να το πετάξεις. Να μην ασχολείσαι παρά μόνο για να καλέσεις κάποιος να μιλήσετε ή για να σε καλέσουν. Να διαβάζεις βιβλία, να πηγαίνεις συχνά στην θάλασσα ή στο βουνό για να αναπνέεις. Να περπατάς και να τρέχεις! Και αν ποτέ δεις παιδιά να κρατούν αυτή τη συσκευή να την πάρεις από τα μικρά χεράκια τους και να τα παροτρύνεις να πάνε να παίξουν και να τρέξουν στα χωράφια και στα γήπεδα, με μπάλες και ποδήλατα. Να τους πεις να βγουν να λερωθούν με λάσπες και να παίξουν μπουγέλο. Αυτή θα είναι καλή μέρα, αυτό θα είναι ζωή!

  • ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''
  • Η Αναστασία Γαβριελάτου είναι δημοσιογράφος, διευθύντρια του περιοδικού sowhat? και της ενημερωτικής ιστοσελίδας sowhat.gr