iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

Η Αναστασία Γαβριελάτου
για την ακροβασία
σε ανύπαρκτα σχοινιά


Σε ένα zapping μεταξύ «ύπνου και ξύπνιου», έτυχε να εμφανιστεί στην οθόνη της τηλεόρασης ένα από αυτά τα «παρακμιακά κανάλια» που οι περισσότεροι προσπερνούν και ταυτόχρονα διερωτώνται, ποιος τα παρακολουθεί.

Και κάπου εδώ, αυτή η συνήθεια του να προσπερνώ κάτι με τόση αδιαφορία άλλαξε όψη, γιατί παρόλο που το προσπέρασα «το γύρισα ξανά».

Άγνωστες – γνωστές μορφές σε δύο τηλεοπτικά (;) παράθυρα είχαν έναν διάλογο με θέμα, που ούτε οι ίδιοι γνώριζαν. Η γαλήνια όψη τους, τα γεμάτα νόημα χαμόγελά τους, η αδιαφορία για την δημόσια έκθεση και ταυτόχρονα ένας παιδικός αυθορμητισμός, ξαφνικά με έκαναν να αναπολήσω εκείνα τα χρόνια που κάποτε το άγχος και τα θέματα που απασχολούσαν στην ελληνική τηλεόραση περιορίζονταν στους εξωγήινους!

Θυμήθηκα ότι η κα. Δρούζα αφιέρωνε ολόκληρες τηλεοπτικές χρονιές για να αναλύεται η ύπαρξη των εξωγήινων!

Κάπου εκεί προβληματίζεσαι για το μέγεθος όσων έχουν μεσολαβήσει και έχουμε φτάσει να ακροβατούμε σε σκισμένα, φθαρμένα, σχεδόν ανύπαρκτα σχοινιά. Δε ζούμε, επιβιώνουμε. Δε σκεφτόμαστε, εκτελούμε εντολές. Δε ζυγίζουμε, τρομοκρατούμε τρομοκρατούμαστε και όλα αυτά με ιλιγγιώδη ταχύτητα, γιατί μας πιέζει ο χρόνος.

Γεμίσαμε τα σπίτια μας με σύριγγες, τεστ, παυσίπονα, μάσκες και αδειάσαμε το νου μας. Αγωνιούμε για τα θερμόμετρα και σπαταλάμε τον χρόνο μας στα φαρμακεία.

Τελικά η εκπομπή ήταν επανάληψη του 2003. Και μετά ξύπνησα. «Στο ανήκουστο τώρα.»

Η Α.Γ. είναι Διευθύντρια του περιοδικού sowhat? και του sowhat.gr

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''