iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Ο Αργύρης Κωστάκης
για τον τροχονόμο με
τη μουστάκα Νίκο Κωτσάκη


Συναντούσα για σχεδόν μια δεκαετία, από το 1996 ως το 2005 στον κόμβο της Αγίας Βαρβάρας στο Ψυχικό τον τροχονόμο με το τσελιγκάτο μουστάκι, πηγαίνοντας ή φεύγοντας από την εργασία μου στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Ο Νίκος Κωτσάκης ήταν συνταξιούχος τα τελευταία χρόνια. Το θλιβερό μαντάτο για το τελευταίο ταξίδι του ήρθε αυτό το ηλιόλουστο πρωινό του Φεβρουαρίου.

Έχω αρκετά να θυμάμαι από τη γνωριμία μου με τον θρυλικό τροχονόμο. Πώς τον γνώρισα? Ένα μεσημέρι είχε έρθει, για να ενημερωθεί για ένα δρομολόγιο υψηλού πολιτικού προσώπου το οποίο θα παραχωρούσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο και έπρεπε να συμμετάσχει στο ''πράσινο κύμα'' απρόσκοπτης διέλευσης από τη λεωφόρο Κηφισίας γιατί ο σταθμός είχε έδρα στο Μαρούσι.

''Σας βλέπω κάθε μέρα δεν έχουμε πει μια καλημέρα'' του λέω χαμογελώντας.

''Ποιός είσαι εσύ?'' με ρωτάει με βλοσυρό ύφος, αλλά τα μάτια του γελούσαν...

''Τάδε λέγομαι και κάνω αυτή τη δουλειά του απαντώ, σταματάω με τη μηχανή στο φανάρι σας αφού εσείς κάνετε κουμάντο'' του απαντώ.

Ακολούθησε ένας διάλογος - μου έκανε και πλάκα με το επωνυμό μου Κωτσάκης αυτός Κωστάκης εγώ ''παρ ολίγον να έχουμε το ίδιο όνομα για ένα ''τσακ'' μου λέει. Εκεί ''έσπασε ο πάγος'' και τόλμησα μάλιστα να τον προσκαλέσω στην εκπομπή μου για μια συνέντευξη.

''Θα δούμε, εγώ δεν είμαι σταρ'' μου είπε. Επέμεινα δυο τρεις φορές ακόμα στο φανάρι που τον έβλεπα ''τι έγινε με τη συνέντευξη κ. Κωτσάκη''? ''Θα δούμε Αργύρη'' μου έλεγε...

Ωραίος άνθρωπος. Ήξερε καλά τη δουλειά του. Βιρτουόζος της σφυρίχτρας και με κινήσεις μαέστρου έκανε καλά κάθε μέρα μέσα στην παγωνιά, τη βροχή ή το λιοπύρι χιλιάδες αυτοκίνητα. Πάντα με τον ασύρματο στο αριστερό και το δεξί χέρι ελεύθερο ο αγαπημένος ''μουστάκιας'' ήταν βγαλμένος λες από μαυρόασπρη Ελληνική κωμωδία της δεκαετίας του 60'.

Τώρα ο Νίκος Κωτσάκης βρίσκεται σε γαλήνια μέρη, μακριά από την τρέλα και τα κορναρίσματα. Ένας ξεχωριστός άνδρας της Ελληνικής Αστυνομίας. Αληθινός Κύριος. Ένας τροχονόμος με ''παράσημο'' τον σεβασμό των οδηγών!