iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Ο Γιάννης Σαμέλης
για τις
Πρέσπες


 

Τελικώς αυτό που όλοι φοβόμασταν, έγινε, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικών περιτριμμάτων αποφάσισε να εκχωρήσει θεμελιώδη εθνικά δίκαια στους Σκοπιανούς, αναγνωρίζοντας απαιτήσεις τους που κανείς ποτέ στο παρελθόν δεν αποδέχθηκε.

Ύστερα από μήνες μυστικής διπλωματίας, και χωρίς προφανή λόγο, ο κ. Τσίπρας υπέγραψε μια εθνικά επιζήμια συμφωνία, περιφρονώντας τον Ελληνικό λαό και τις ευαισθησίες του. Αγνόησε προκλητικά σύσσωμη την αντιπολίτευση και τη Βουλή και ειρωνεύτηκε ως «ετερόκλητο όχλο» τις εκατοντάδες χιλιάδες των πατριωτών που διαδήλωναν την αντίθεσή τους, ρίχνοντάς τους μάλιστα όλα τα χημικά που είχε η Αστυνομία στην διάθεσή της. Μάλιστα, έφτασε στο έσχατο σημείο αλαζονείας, καθυβρίζοντας τους Έλληνες σε ξένους ηγέτες ως «ακροδεξιούς λαϊκιστές» και «μη σκεπτόμενους», δείχνοντας το μίσος του απέναντι σε κάθε τι το εθνικό και πατριωτικό.

Πρόκειται για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία που περιλαμβάνει απαράδεκτες εθνικές υποχωρήσεις. Όπως είναι η εκχώρηση της “μακεδονικής γλώσσας” και της “μακεδονικής εθνότητας” στοιχεία που δεν γίνονται αποδεκτά από τους Έλληνες Μόνον οργή και θλίψη νιώθουμε ακούγοντας τον κ. Ζάεφ να πανηγυρίζει επειδή η συμφωνία κατοχυρώνει την “Μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα για τους συμπατριώτες του. Η εκχώρηση δήθεν “μακεδονικής γλώσσας” και δήθεν της “μακεδονικής εθνότητας” δεν είναι αποδεκτές διότι συνιστούν τη ρίζα του αλυτρωτισμού των γειτόνων μας. Είναι αδιανόητο να πανηγυρίζει η κυβέρνηση ως επιτυχία της ότι όλος ο κόσμος θα αποκαλεί στο εξής “Μακεδόνες” τους γείτονες μας με την έγκριση της χώρας μας.

Η λύση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πλειονότητα των Ελλήνων επειδή είναι μια βλαβερή για την πατρίδα «λύση». Αυτό στο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν ενδιαφέρονται να το αντιληφθούν. Διότι είναι οι ίδιοι που στο παρελθόν δεν είχαν καμία αντίρρηση να ονομάζεται η γειτονική μας χώρα σκέτο Μακεδονία.

Δυστυχώς, στις 25 Ιανουαρίου 2019, ολοκληρώθηκε η εθνική ζημία για την Μακεδονία, την ώρα που συμπληρώνονταν 4 τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Μετά την καταστροφή στην οικονομία που προκάλεσε, ο κ. Τσίπρας, εκτέλεσε και τις επιθυμίες ξένων, προκαλώντας ανεπανόρθωτη εθνική υποχώρηση.

Ο Γιάννης Σαμέλης είναι Δικηγόρος - Οικονομολόγος - Μέλος Μητρώου Στελεχών Ν.Δ.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ Εφημερίδα Πρωτοσέλιδο