iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Ο Γιάννης Σαμέλης
για την πολύκροτη
υπόθεση Πολάκη


Η υπόθεση Πολάκη δίνει άλλο ένα στίγμα μιας ανήθικης εξουσίας σε αποδρομή.

Οι πολίτες βλέπουν και καταλαβαίνουν τα πάντα.Την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες δουλειές, εποικοδομητικές προτάσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αναπτυξιακό σχέδιο για το αύριο, η καταρρέουσα κυβέρνηση δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμη και μεθόδους εκτός νομιμότητας για να παραμείνει για λίγο ακόμη στην εξουσία. Ο κ. Πολάκης, ως προσωποποίηση ηθικού μειονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργεί ως μεγάφωνο του κ. Τσίπρα. Αυτός τον επέλεξε και αυτός του δίνει τη δυνατότητα να βρίζει, να απειλεί και να εκβιάζει, ανεχόμενος τις «πολιτικές ιδιορρυθμίες» του.

Πλην όμως, αυτήν την φορά ο κ. Πολάκης πέρασε την «κόκκινη γραμμή» και υπέπεσε σε αξιόποινες πράξεις, όπως περιγράφονται στις διατάξεις του άρθρου 370Α του Ποινικού Κώδικα με επαπειλούμενη κάθειρξη έως 10 ετών :στην ηχογράφηση της συνομιλίας χωρίς τη ρητή συναίνεση του συνομιλητή του στη δημοσιοποίησή της. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Στουρνάρας, ο κ. Πολάκης του ανέφερε από την πρώτη στιγμή που τον πήρε τηλέφωνο ότι θα καταγράψει τη συνομιλία τους είτε το ήθελε, είτε όχι. Αυτό κατέθεσε δημοσίως ο κ. Στουρνάρας, πρόσωπο πολύ πιο αξιόπιστο από τον Κο Πολάκη. Άλλωστε το γεγονός ότι διέρρευσε η συνομιλία -λέξη προς λέξη- λίγα λεπτά αργότερα στο πλέον φιλοκυβερνητικό μέσο, δημιουργεί ισχυρές ενδείξεις ότι υπήρξε μαγνητοφώνηση, ασχέτως των ισχυρισμών περί καλής μνήμης.

Πέραν των νομικών, που θα κριθούν από τις Εισαγγελικές Αρχές, υπάρχουν και πολιτικά ζητήματα, που καταδεικνύουν την ηθική απαξίωση της κυβέρνησης, και στέλνουν το μήνυμα ότι η εξουσία της πολιτικά σάπισε και πλησιάζει το τέλος.

Δεν υπάρχει κανένα ιστορικό προηγούμενο Υπουργός να δημοσιοποιεί παράνομα μια ηχογραφημένη συνομιλία του με ένα θεσμικό παράγοντα της χώρας και ο Πρωθυπουργός να τον κρατά στην θέση του. Η όλη υπόθεση Πολάκη, έρχεται σε αντίθεση με όσα βαρύγδουπα αυτός εκστομίζει περί ηθικής, παριστάνοντας τον Ρομπέν των φτωχών, την ίδια ώρα, μάλιστα, που λαμβάνει καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ, και απολαμβάνει το μισθό του βουλευτή και του υπουργού, όταν οι υπόλοιποι Έλληνες βλέπουν τα σπίτια τους να βγαίνουν στον πλειστηριασμό από αυτήν την Κυβέρνηση, χωρίς να μπορούν να λάβουν αντίστοιχο δάνειο σε διπλουποθηκευμένο σπίτι, όπως αυτό του κ. υπουργού, ή να απολαμβάνουν αντιστοίχων προνομίων.

Βλέπουμε όλοι μια εξουσία που σήπεται, και λίγο πριν το τέλος της, αποπνέει την ηθική απαξίωση πριν την κατάρρευση. Ήρθαν ως «κάθε λέξη του Συντάγματος» και φεύγουν ως «κάθε άρθρο του Ποινικού Κώδικα».

 

 

 


Απαλλαγμένο από ιούς. www.avast.com