iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

O Γιάννης Σαμέλης
για τον ΣΥΡΙΖΑ
και το έγκλημα


Με αφορμή τα προς διαβούλευση σχέδια Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, δόθηκε η αφορμή για μια σοβαρή νομική συζήτηση, αλλά και καταγράφηκαν σοβαρές πολιτικές διαφορές και ιδεοληψίες εκ μέρους ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά το γεγονός ότι το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα, κατόπιν πολυετούς προεργασίας έγκριτων νομικών κινείται στην σωστή κατεύθυνση με εξορθολόγηση παλαιότερων ακροτήτων, οι αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα είναι προκλητικές και παντελώς απαράδεκτες. Και τούτο διότι

 

-Ευνοούν σκανδαλωδώς εκκρεμείς ποινικές δικογραφίες σκληρών εγκληματιών, καθώς μειώνουν τις ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα της σύστασης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, διάταξη που δυνητικά ευνοεί μορφώματα όπως ο «Ρουβίκωνας», προς τον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει το μάτι» δια της ανοχής στην δράση του.

-Φροντίζουν να “πέσουν στα μαλακά” οι υπεύθυνοι για υφιστάμενες δικογραφίες, όπως την τραγωδία στο Μάτι και τη Μάνδρα. Γιατί διαγράφουν μια διάταξη του ισχύοντος Κώδικα που αφορά στην πρόκληση από αμέλεια πολλών θανάτων. Παρεμβαίνουν ουσιαστικά υπέρ των προσώπων εναντίον των οποίων ασκήθηκαν διώξεις και μειώνουν στο μισό τις προβλεπόμενες ποινές, διάταξη φωτογραφική για την εκλεκτή του Μαξίμου, και ήδη απερχόμενη Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Δούρου.

- Επιτρέπουν στους κουκουλοφόρους να κατασκευάζουν και να πετούν ανενόχλητοι μολότοφ. Γιατί μετατρέπουν τις προβλεπόμενες ποινές για την κατασκευή και την κατοχή μολότοφ σε πλημμελήματα από κακουργήματα, διάταξη ομοίως φωτογραφική προς μορφώματα ακροαριστερής προέλευσης, τα οποία αρνείται να καταστείλει.

Οι ιδεοληψίες και οι μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτουν ανωτέρω δεν είναι μοναδικές. Συνδυάζονται με τα όσα είπε η ήδη αποσυρθείσα υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κα. Μυρσίνη Λοΐζου, γνωστή στα social media για τις ακραίες απόψεις της και τη στήριξή της στην τυφλή βία και την τρομοκρατία. Σε ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Κυρίτσης, που μας «πληροφόρησε» ότι δεν γνωρίζει να σκοτώθηκε κανείς από μολότοφ «ξεχνώντας» τους νεκρούς της Marfin.

Είναι σαφές ότι υφίσταται υπαρκτή τάση εντός του ΣΥΡΙΖΑ που επικροτεί την ακροαριστερή βία, και ότι παρά το όποιο προσωπείο επιθυμεί να φορέσει ο κ. Τσίπρας, η πραγματικότητα είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ και αντεγκληματική πολιτική, είναι έννοιες ασύμβατες, και τα όσα ζήσαμε μέχρι σήμερα, το αποδεικνύουν καθημερινώς.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΕΛΗΣ είναι Δικηγόρος Οικονομολόγος - Μέλος του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ.

ΠΗΓΗ Εφημερίδα Πρωτοσέλιδο 


 

Απαλλαγμένο από ιούς. www.avast.com