iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Άλισον Μπέκερ
Ο πορτιέρο της
εθνικής Βραζιλίας


Δεν είναι τυχαίο που με εξαίρεση τη μυθική φιγούρα της “Μαύρης Αράχνης”, τον Ρώσο, Λεβ Γιασίν (1963), ουδέποτε άλλος πορτιέρο έλαβε την τιμή να αναδειχτεί κορυφαίος στον κόσμο και να του δοθεί η “Χρυσή Μπάλα”.

Μονάχα o Μπουφόν που ήταν 2ος το 2006 και οι δύο της Μπάγερν, ο Όλιβερ Καν το 2001, 2002 και ο Μάνουελ Νόιερ το 2014, θα έμπαιναν κάποτε στην πρώτη τριάδα (σ.σ.: όλοι τους στην 3η θέση). Προφανώς και πρόκειται για κάποιου είδους αδικία στη θέση, στον θεσμό, στη μοναξιά των πορτιέρο όλων των εποχών. 'Ισως να έχει να κάνει με το νούμερο που διόλου άστοχα τους δόθηκε, όταν κάποτε στήθηκαν οι αριθμοί της 11άδας. Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνοι έχουν (είχαν, μίας και πλέον τα νούμερα δεν έχουν λογική) στην πλάτη το Νο1. Μήπως ήταν οι πρώτοι που θα πληρώνονταν; Κάθε άλλο. Ήταν και θα είναι εσαεί οι πρώτοι που θα πληρώνουν… 

Είναι επομένως, κάτι περισσότερο από πιθανό να συμβεί φέτος το ίδιο ακριβώς με τον Άλισον Μπέκερ και να μην λάβει τις τιμές που θα του έπρεπαν. Μετά και την κατάκτηση του Copa America, κανονικά δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν επιχειρήματα εναντίον του. Και βασικά δεν υπάρχουν. Καταρρίπτονται όλα από τα δεδομένα και τα γεγονότα, από την εικόνα και τα highlights. Κορυφαίος τερματοφύλακας της Premier League που παραδόξως, δεν σήκωσε, ενώ η Λίβερπουλ έκανε όλα τα ρεκόρ της ιστορίας της. Κορυφαίος στο Champions League και βασικός υπεύθυνος για το 6ο και εννοείται και με τα “Χρυσά Γάντια” στην κορυφή της Νοτίου Αμερικής. Αυτό το τρίπτυχο MVP δεν το έχει ξανακάνει κανείς, ποτέ.