iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Η πιο αλτρουιστική
κόκκινη κάρτα όλων
των εποχών (video)


Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ''χρεώθηκε'' την... κορυφαία κόκκινη κάρτα στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πολλά χρόνια πριν βρεθεί στον πάγκο του Όλντ Τράφορντ ως προπονητής, ο «δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο» έκανε κάτι τρομερό κόντρα στη Νιουκάστλ τη σεζόν 1997/98.

Με τη Γιουνάιτεντ να βρίσκεται στο 1-1 με τους «Ανθρακωρύχους», οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον γέμισαν την αντίπαλη περιοχή όταν κέρδισαν ένα κόρνερ.

Τελικά, η μπάλα κατέληξε στον Ρομπ Λι, ο οποίος βρέθηκε ελεύθερος να τρέξει προς το τέρμα ξεκινώντας από το δικό του μισό του γηπέδου. Δεν υπήρχαν αμυντικοί να τον εμποδίσουν και ήταν θέμα χρόνου να βγει σε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα.

Ωστόσο, προτού δοθεί στον Λι η ευκαιρία να… τραβήξει τη σκανδάλη και να χαρίσει τη νίκη στη Νιουκάστλ στο φινάλε, ο Σόλσκιερ… εμφανίστηκε από το «πουθενά» και «κλάδεψε» εν ψυχρώ τον παίκτη των φιλοξενούμενων.

Ο διαιτητής, Ούρια Ρένι, του έδειξε την κόκκινη κάρτα, όμως ο Νορβηγός μόλις είχε αποσοβήσει τον κίνδυνο της ήττας για την ομάδα του, προβαίνοντας σε ένα τακτικό φάουλ.

Αφότου είδε την κόκκινη κάρτα, η οποία ήταν κι η μοναδική που αντίκρισε όντας παίκτης της Γιουνάιτεντ, ο Σόλσκιερ πήρε τα εύσημα από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, που τον χτύπησε παρηγορητικά με το χέρι του στο κεφάλι, ενώ αποχωρώντας προς τα αποδυτήρια δέχθηκε το θερμό χειροκρότημα του κατάμεστου Ολντ Τράφορντ.

Πάντως, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν έμεινε… ικανοποιημένος και τιμώρησε τον παίκτη του!

Μιλώντας για το περιστατικό στο the High Performance podcast μετά από πολλά χρόνια, ο Σόλσκιερ είπε… «Είχα μια αποβολή στην ομάδα και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με… διέλυσε στα αποδυτήρια, μου έβαλε ως πρόστιμο να στερηθώ τις απολαβές δύο εβδομάδων. Πήρα ένα μάθημα τότε… Αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλουμε να νικάμε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν το κάνουμε έτσι».