iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Το περιβραχιόνιο
του Ρονάλντο έσωσε
ένα βρέφος


Μια εβδομάδα μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 στην αναμέτρηση της Σερβίας με την Πορτογαλία και την αποχώρηση από το γήπεδο του εκνευρισμένου Κριστιάνο Ρονάλντο προτού ολοκληρωθεί ο αγώνας, το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Εθνικής Πορτογαλίας πωλήθηκε αντί 7,5 εκατ. δηναρίων -περίπου 63.000 ευρώ- σε ανοιχτή ηλεκτρονική δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στη Σερβία για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τα χρήματα θα διατεθούν για τη θεραπεία ενός βρέφους έξι μηνών, του μικρού Γκαβρίλο Τζούρτζεβιτς, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία. Για τη θεραπεία της σπάνιας αυτής πάθησης της σπονδυλικής στήλης εκτιμάται ότι απαιτείται το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ. Ο άνθρωπος που διέθεσε για τη δημοπρασία το περιβόητο περιβραχιόνιο του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έγινε έξω φρενών όταν δεν του μέτρησαν κανονικό γκολ στις καθυστερήσεις πετώντας το έδαφος, είναι ο πυροσβέστης Τζόρτζε Βουκίτσεβιτς. Εκτελούσε υπηρεσία εντός του σταδίου Rajko Mitic και λίγο μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο έσπευσε και περισυνέλεξε το περιβραχιόνιο, το οποίο όμως ούτε κράτησε για ενθύμιο, ούτε θέλησε να επωφεληθεί ο ίδιος οικονομικά. Αντιθέτως προτίμησε να το διαθέσει προκειμένου να βοηθηθεί ο μικρός Γκαβρίλο στη μεγάλη μάχη που δίνει.

«Βρισκόμουν μερικά μέτρα μακριά από το σημείο όπου έπεσε το περιβραχιόνιο. Ζήτησα την άδεια του διοικητή μου και μου επέτρεψε να το πάρω. Συμφωνήσαμε να το βγάλουμε στη δημοπρασία για τον Γκαβρίλο. Πριν από το ματς είχα σκεφτεί ότι, αν μας δώσουν κάτι έξτρα για την υπηρεσία στο γήπεδο, θα τα έδινα για τη θεραπεία του μικρού, λες και είχα προαίσθηση, συνέβη αυτό με το περιβραχιόνιο!» δήλωσε ο νεαρός πυροσβέστης στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS).

 

Η ηλεκτρονική δημοπρασία διήρκησε πέντε ημέρες και η τιμή εκκίνησης ήταν τα 1.000 δηνάρια, περίπου εννέα ευρώ. Υπήρξε ωστόσο στιγμή που η δημοπρασία σταμάτησε προσωρινά όταν διαπιστώθηκε ότι πολλές προσφορές που ανέβασαν το ποσό στα δέκα εκατ. ευρώ (!), ήταν αναξιόπιστες. Η διαδικασία όμως συνεχίστηκε και εν τέλει τη μεγαλύτερη προσφορά έκανε η εταιρεία στοιχημάτων "Mozzart" ενισχύοντας με 7,5 εκατ. δηνάρια το ταμείο αρωγής για την θεραπεία του Γκαβρίλο.