iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Τομ Χίτον
Ο τερματοφύλακας
που έγραψε ιστορία


Μια σπουδαία ημέρα για τον γκολκίπερ Τομ Χίτον!

Ο 35χρονος τερματοφύλακας περίμενε... 19 χρόνια, από την στιγμή που πήγε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα.

Ο Ραλφ Ράνγκνικ τον έριξε στο ματς με την Γιουνγκ Μπόις στο 68ο λεπτό αντί του Ντιν Χέντερσον, με τον 35χρονο να αποθεώνεται από το κοινό του «Ολντ Τράφορντ».

Ο Χίτον είχε πάει στα τμήματα υποδομών της Γιουνάιτεντ το 2002, αλλά παρότι βρισκόταν ορισμένες φορές στην αποστολή δεν είχε καταφέρει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς.

Μάλιστα, ενδιάμεσα είχε περάσει από αρκετές ομάδες ως δανεικός, ενώ επέστρεψε στην ομάδα του Μάντσεστερ το περασμένο καλοκαίρι αφού πέρασε από αρκετούς συλλόγους για μια δεκαετία.

Έτσι ο Χίτον σε ηλικία 35 ετών και 237 ημερών έγινε ο γηραιότερος Άγγλος που πραγματοποιεί πρώτη εμφάνιση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μετά τον Τζον Λούκιτς τον Οκτώβρη του 2009 για την Άρσεναλ (39 ετών και 311 ημερών). 

Στη Γιουνάιτεντ είχε βρεθεί για πρώτη φορά πριν από 19 χρόνια, έπαιξε στις Κάρντιφ, Μπρίστολ Σίτι, Μπέρνλι και Άστον Βίλα, έχει τρεις συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας και φέτος επέστρεψε στο «σπίτι» του με ελεύθερη μεταγραφή.