iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 30 Απριλίου 2024

Κι άλλο απίστευτο
ρεκόρ από τον
μυθικό Ζλάταν!


Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ομολόγησε ότι ποτέ δεν υπέφερε τόσο πολύ για ένα τρόπαιο για το Scudetto της Μίλαν, καθυστέρησε έξι μήνες την εγχείρηση για την ομάδα, αλλά δεν θα έπρεπε να είναι εδώ αν είναι απλά αναγνώριση για το παρελθόν του.
Ο ''Ίμπρα'' βγήκε από τον πάγκο για να αντικαταστήσει τον Ολιβιέρ Ζιρού κατά τη διάρκεια της νίκης της Serie A επί της Αταλάντα με 2-0, δεχόμενος χειροκροτήματα.
«Μου έλειψαν τόσο πολύ οι οπαδοί, τους ευχαριστώ που μου έδωσαν δύναμη, αδρεναλίνη και κίνητρο να συνεχίσω. Χωρίς την υποστήριξη των οπαδών, είναι δύσκολο», είπε ο Ibra στο DAZN.
"Νιώθω καλά, αν κοιτάξουμε πίσω, δεν έχω νιώσει τόσο καλά για ένα χρόνο και δύο μήνες. Νιώθω ικανός να κάνω ό,τι μπορώ. Ένιωσα ελεύθερος σήμερα να κάνω αυτό που αγαπώ, δηλαδή να παίξω ποδόσφαιρο.
Ο Ibrahimovic αποκάλυψε ότι ο ειδικός της DAZN και πρώην συμπαίκτης της Μίλαν Μάσιμο Αμπροσίνι του είχαν στείλει μήνυμα στο WhatsApp, το οποίο διάβασε on air.
"Λέει ‘Καλώς ήρθες φίλε μου, χαρούμενος για σένα, φαινόσουν ελεύθερος στις κινήσεις σου. Αγκαλιές. Ευχαριστώ, αγάπη μου. ”
Είχε καθυστερήσει την εγχείρηση μέχρι το γόνατο για μήνες και μάλιστα δημοσίευσε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχνε ότι το υγρό του ρουφήχτηκε κανονικά από το γόνατο με μια σύριγγα.
"Αν χρειαστεί να πω όλη την ιστορία, θα είμαι εδώ για ώρες. Υπέφερα πολύ, τόσο πολύ. Τους τελευταίους έξι μήνες της περασμένης σεζόν ήθελα με κάθε τρόπο να βοηθήσω την ομάδα, ακόμα και όταν δεν μπορούσα πραγματικά να παίξω. Θα μπορούσα να είχα κάνει την εγχείρηση έξι μήνες νωρίτερα, αλλά μπορούσα να πω ότι αυτή ήταν η σεζόν που θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το Scudetto", συνέχισε ο Σουηδός.
«Υποσχέθηκα στον προπονητή ότι θα καθυστερήσω την επέμβαση γιατί ήθελα να είμαι εκεί για την ομάδα και να τους βοηθήσω. Σας λέω, ποτέ δεν υπέφερα τόσο πολύ όσο την περασμένη σεζόν για ένα τρόπαιο.
"Νιώθω σαν κάποιος που μπορεί να βοηθήσει περισσότερο από ό,τι έκανα σήμερα. Είχα δύο τρεις προπονήσεις και έπαιξα 15 λεπτά, φανταστείτε τι μπορώ να κάνω με τις προπονήσεις. Αυτό μου λείπει, η εκπαίδευση. Πέρασε ένας χρόνος και δύο μήνες από τότε που πραγματικά έπιασα δουλειά με τη μπάλα στα πόδια μου, αλλά σήμερα ένιωσα σαν να μην είχε περάσει καθόλου χρόνος. ”
Ο Ιμπραΐμοβιτς έγραψε ιστορία ως ο γηραιότερος παίκτης της Μίλαν σε αγώνα της Serie A, σε ηλικία 42 ετών και 5 μηνών, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν είναι εκεί για να υπάρχει μασκότ ή φιγούρα κληρονομιάς.
"Αν δεν θέσω στόχους στον εαυτό μου, τότε χαλαρώνω και αρχίζω να αισθάνομαι ότι ανήκω στο παρελθόν. Δεν το κάνω, ανήκω στο παρόν και θέλω να προκαλέσω τους συμπαίκτες μου για χρόνο παιχνιδιού, αλλιώς δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ.
"Δεν θέλω να είμαι εδώ για ό,τι έκανα ένα, πέντε ή δέκα χρόνια πριν. Είναι γι' αυτό που κάνω τώρα. Αν δεν φέρω αποτελέσματα ή νομίζω ότι χρειάζεται να παίξω μόνο τα τελευταία 5-10 λεπτά, θα μείνω σπίτι. Έχει ήδη τελειώσει αν κάποιος το νομίζει αυτό. Θέλω να παίξω όλο το παιχνίδι. ”
Μετά την επέμβαση στο γόνατο, ο Ιμπραΐμοβιτς επέλεξε να προπονηθεί ξεχωριστά και συχνά σε άλλη χώρα, επιστρέφοντας στο Μιλανέλο μόνο όταν ήταν έτοιμος.
«Τους πρώτους έξι-επτά μήνες της σεζόν δεν ήμουν παρών στο χώρο προπόνησης. Ήρθα στους αγώνες, αλλά αποφάσισα ότι ήθελα να έχω κάποια απόσταση για να κάνω πλήρη ανάρρωση, καθώς υπέφερα πάρα πολύ την περασμένη σεζόν. Συνειδητοποίησα ότι εάν μετά την επέμβαση συνέχιζα την ανάρρωση εδώ, θα ένιωθα ανυπόμονος και θα ήθελα να επισπεύσω την επιστροφή μου, έτσι πήρα αυτή την απόφαση με τη Μίλαν να αναρρώσω από απόσταση.