iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ο Λιονέλ Μέσι
αθλητής της χρονιάς
σύμφωνα με το TIME.


Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο αθλητής της χρονιάς σύμφωνα με το TIME. 
Το αμερικανικό περιοδικό αποθέωσε τον Αργεντινό σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου ο οποίος το 2022 οδήγσε την Εθνική ομάδα της χώρας του στην κορυφή του κόσμου στο Μουντιάλ ενώ το καλοκαίρι του 2023 αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο MLS και την Ίντερ Μαϊάμι. 
Το TIME στο κείμενό του αναφέρει μεταξύ άλλων για τον Μέσι: «Είναι ο καλύτερος εν ζωή ποδοσφαιριστής, αναμφισβήτητα ο καλύτερος που έπαιξε ποτέ το πιο δημοφιλές παιχνίδι στον κόσμο, ο οποίος πέρυσι οδήγησε την Αργεντινή στην πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες».
Εν συνεχεία υπάρχει αναφορά στο ντεμπούτο του στο MLS όπου ήταν στα επίσημα η Κιμ Καρντάσιαν και ο ΛεΜπρον Τζέιμς. Ο Μέσι κέρδισε το Λιγκ Καπ αλλά η ομάδα του δεν έφτασε στα πλέι οφ του MLS. 
«Η αλήθεια είναι ότι, ευτυχώς, είχα αρκετές επιλογές για να συνεχίσω την καριέρα που ήταν ενδιαφέρουσες και έπρεπε να τις αναλύσω και να τις σκεφτώ, ακόμη και να τις ζυγίσω με την οικογένειά μου, πριν πάρω την τελική απόφαση να έρθω στο Μαϊάμι» είπε αρχικά στο TIME ο Μέσι και συνέχισε: 
«Η πρώτη μου επιλογή ήταν να επιστρέψω στη Μπαρτσελόνα, αλλά δεν ήταν δυνατό. Προσπάθησα να επιστρέψω και δεν συνέβη. Είναι επίσης αλήθεια ότι αργότερα σκεφτόμουν πολύ να πάω στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, όπου γνωρίζω τη χώρα και έχουν δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή διοργάνωση που μπορεί να γίνει ένα σημαντικό πρωτάθλημα στο εγγύς μέλλον. Ήταν η Σαουδική Αραβία ή το MLS και και οι δύο επιλογές μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέρουσες».