iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Αντίο στα γήπεδα από
τον Ιταλό ''πολεμιστή''
Τζόρτζιο Κελίνι


Το ταλέντο δεν ξεχείλιζε από μέσα του...Δύσκολα θα θυμηθεί κανείς μιας φαντεζί ενέργεια στα ουκ ολίγα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας. Αντιθέτως πολύ εύκολα θα φέρει στο μυαλό του την εικόνα του με δεμένο το κεφάλι του μετά από κάποια σύγκρουση με έναν αντίπαλο.

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι δεν ήταν ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής που έχει γνωρίσει το ιταλικό ποδόσφαιρο, αλλά ήταν ένας πραγματικός μαχητής, μια πηγή έμπνευσης για τους συμπαίκτες του, ο οποίος όμως έκρινε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να βγάλει το σορτσάκι και τη φανέλα του και να φορέσει το κουστούμι του παλαιμάχου, ο οποίος όμως έχοντας masters στα χρηματοοικονονικά και το αθλητικό μάνατζμεντ δεν θα φύγει μακριά από το ποδόσφαιρο.

«Ήσουν το πιο όμορφο και έντονο ταξίδι της ζωής μου. Ήσουν τα πάντα μου. Μαζί σου έχω διανύσει ένα μοναδικό και αξέχαστο μονοπάτι. Αλλά τώρα είναι καιρός να ξεκινήσω νέα κεφάλαια, να αντιμετωπίσω νέες προκλήσεις και να γράψω περαιτέρω σημαντικές και συναρπαστικές σελίδες της ζωής». Αυτά ήταν τα λόγια που συνόδευαν το συγκινητικό βίντεο του αποχαιρετισμού με τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του...

Ο Κιελίνι ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στη Λιβόρνο και το 2005 πήγε στη Φιορεντίνα, όπου έμεινε για ένα χρόνο πριν τον πάρει η Γιουβέντους και να στεριώσει εκεί για μία ζωή... Την τελευταία διετία πήγε στις ΗΠΑ και έγινε ο ηγέτης της Los Angeles FC. Στη Γιούβε μέτρησε 561 συμμετοχές, σκοράροντας 36 γκολ, ενώ με την εθνική Ιταλίας μέτρησε 117 συμμετοχές με 8 γκολ. Συνολικά κατέκτησε 9 πρωταθλήματα Ιταλίας, 5 Κύπελλα, 5 Σούπερ Καπ Ιταλίας, 1 πρωτάθλημα MLS, 1 Euro με Ιταλία.

Η Γιουβέντους αποχαιρέτησε τον ''μίστερ 3'' και τον... έντυσε «πολεμιστή», όπως ακριβώς ήταν όλα τα χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της.