iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 22 Μαΐου 2024

Τέλος εποχής
για τον Ράμσει
στην Άρσεναλ


Τεράστιο ταλέντο, σοβαροί τραυματισμοί, γκολάρες και μια δεκαετία στην Άρσεναλ γεμάτη μάχες! Ο Άαρον Ράμσεϊ αφήνει τους Κανονιέρηδες για το Τορίνο και η αποχώρησή του διχάζει.

Μπορεί να πει κανείς πολλά για τον μέσο οπαδό της Άρσεναλ μόνο και μόνο για την άποψη που έχει για τον Ράμσεϊ. Την άποψη που εκφράζουν ορισμένοι ότι παρά το ταλέντο του και τις μεγάλες στιγμές του παραμένει ασταθής, εγωιστής και σπάνια αποδίδει αυτό που μπορεί. Για άλλους όμως είναι... θρύλος της ομάδας που έχει σκοράρει νικητήρια γκολ σε δύο τελικούς Κυπέλλου Αγγλίας. Το σίγουρο είναι πως θεωρείται σωστά ως κάτι παραπάνω από ένας «άνθρωπος της Άρσενάλ»! Οι Λονδρέζοι δεν του έκαναν ποτέ πρόταση ανανέωσης, αυτός προτίμησε τη Γιουβέντους και ήρθε η στιγμή για την αξιολόγηση της καριέρας του.

Το 2008 ο Ράμσεϊ θα έκλεινε στους Gunners ως ένας πολλά υποσχόμενος 17χρονος. Αλλωστε, είχε φροντίσει να απορρίψει κρούση από τη Γιουνάιτεντ. Ο Βενγκέρ είχε τονίσει «Είναι παίκτης με τρομερές αντοχές, μία ποδοσφαιρική μηχανή με καλή σωματοδομή και καλή οπτική στο γήπεδο. Θα τον χαρακτήριζα ως έναν πιο επιθετικογενή Ρόι Κιν».

Για τον κόσμο ήταν μία απογοήτευση. Και η εικόνα του που δε βελτιώθηκε, αλλά και ο ρόλος του. Δεν είναι περίπτωση Νασρί με Σίτι ή Φάμπρεγας με Μπαρτσελόνα. Ο Ράμσεϊ ήταν μεγάλο ταλέντο που ήθελε να μείνει στην Άρσεναλ και ήταν δέκα χρόνια στην ομάδα. Δεν μπορείς να βάλεις τιμή σε κάτι τέτοιο. Ήταν αναπόσπαστο κομμάτι ενός συλλόγου που πέρασε από την εποχή των τίτλων και της πορείας στο Champions League σε μία εποχή που απλώς ψάχνει την σταθερότητα και την 4η θέση. Όπως και να έχει όμως πρόκειται για μία περίπτωση παίκτη που έγραψε την δική του και ξεχωριστή ιστορία στην ομάδα και δεδομένα από αρκετούς θεωρείται από τους πλέον σημαντικούς της ποδοσφαιριστές.

ΠΗΓΗ gazetta.gr