iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

Αργυροί οι γίγαντες
της Εθνικής ομάδας
πόλο στη Φουκουόκα


Μετά από μια καθηλωτική μάχη, η ομάδα ανδρών στο πόλο έχασε ηρωικά στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, παίρνοντας το αργυρό μετάλλιο στην διοργάνωση της Φουκουόκα.

Η εθνική ομάδα ηττήθηκε 14-13 από την Ουγγαρία, σε έναν αγώνα που κυριολεκτικά έσπασαν καρδιές και κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι, με την κανονική διάρκεια της αναμέτρησης να λήγει ισόπαλη με σκορ 10-10.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά από μια υπερπροσπάθεια απέναντι σε μια πολύ μεγάλη δύναμη της υδατοσφαίρισης έφτασε στην «πηγή», αλλά «λύγισε», κάνοντας όμως τους πάντες υπερήφανους μετά από έναν φοβερό αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Αυτό είναι το 15ο μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα σε επίπεδο ανδρών σε μεγάλη διοργάνωση πόλο, ενώ έφτασε τα τέσσερα μετάλλια σε Παγκόσμιο καθώς είχαν προηγηθεί τρία χάλκινα το 2005, το 2015 και το 2022.

Σε ό,τι αφορά την Ουγγαρία, κατακτά το τέταρτο χρυσό μετάλλιο, κάνοντας παράλληλα το 11 στα 11 απέναντι στην εθνική μας ομάδα στους αγώνες που έχουν δοθεί σε παγκόσμια πρωταθλήματα.