iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Τι θα κάνει στις
εκλογές του 2023
ο Σπ. Λιβαθινός;


Πολύ νωρίς ή όχι για προβλέψεις στον Δήμο Μαραθώνα? Αναλόγως πώς το βλέπει κανείς και πώς μετράει τον χρόνο.
Στο ερώτημα - ας πούμε - αν ο Σπύρος Λιβαθινός θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2023, ποιός μπορεί να απαντήσει με σιγουριά? Μια οποιαδήποτε εκτίμηση θα είχε ρίσκο. Το δεδομένο που ίσως ''φωτογραφίζει'' και τις προθέσεις του, είναι πως ο επικεφαλής της ''Συμμαχίας'' δεν τα παράτησε. Δεν απογοητεύτηκε και δεν ''πρόδωσε'' τις χιλιάδες πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν για να βγάλει από ''την κινούμενη άμμο'' τον Μαραθώνα μετά το καταστροφικό πέρασμα του Ηλία Ψηνάκη.
Ο κ. Λιβαθινός είναι καθημερινά στα γραφεία της παράταξης, συζητά με κόσμο, ασκεί αξιοπρεπή και ουσιαστική αντιπολίτευση (στο μέτρο του δυνατού καθώς οι συνεδριάσεις γίνονται τηλεφωνικά ή με skype), παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και παρεμβαίνει με ανακοινώσεις στα σοβαρά ζητήματα. Άνθρωπος με υπευθυνότητα, κύρος και σεβασμό στην κοινωνία, το αποδεικνύει με τις πράξεις του, ο κ. Λιβαθινός δεν ''έκανε στην άκρη''. Αλλά τιμά τους ανθρώπους που είτε τον ψήφισαν, είτε όχι- και αρκετοί απ αυτούς το μετάνιωσαν - με τη διαρκή ενασχολησή του με τα κοινά. Δημοσιογραφικά θα τολμούσαμε να πούμε πως οι κινήσεις του δείχνουν έναν άνθρωπο που θα ξαναδώσει ''μάχη'' για το δημαρχιακό αξίωμα. Αλλά πρόκειται ακριβώς για μια εκτίμηση με βάση την έως τώρα αυτοδιοικητική εικόνα που παρουσιάζει. Ο κ. Λιβαθινός, υπόδειγμα εντιμότητας, που δεν δέχεται να τον κανοναρχεί κανείς, όταν έρθει η ώρα θα σταθμίσει τα δεδομένα και θα πάρει τη σημαντική απόφαση. Θα μονομαχήσει στην ''αρένα'' ξανά με τον Στέργιο Τσίρκα.
Το απολύτως βέβαιο είναι ότι ο κ. Λιβαθινός αποκόμισε τόση εμπειρία από τις εκλογές του 2019, η οποία θα πυροδοτήσει τη δυναμική του.
ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''