iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Σπύρος Λιβαθινός:
62.000 ευχές
στον κ. Τσίρκα


Με τίτλο: το Χριστουγεννιάτικο ''πλιάτσικο'' του κ. Τσίρκα, με ανακοινωσή της η ''Συμμαχία'' του Σπύρου Λιβαθινού εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά της Δημοτικής Αρχής.

Μόνο αγανάκτηση προκαλεί στην κοινωνία του δήμου Μαραθώνα η απροκάλυπτη πλέον διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από τη Διοίκηση του δημάρχου Μαραθώνα,  Στέργιου Τσίρκα.

Ο κ. Τσίρκας και η παρέα του αποφάσισαν μόνο για τη φετινή χρονιά να δαπανήσουν 62.000 € (!), για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό του Δήμου μας!

Όταν, σύμφωνα με τις επίσημες αναρτήσεις στη Διαύγεια, ο τ. δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης δαπάνησε για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό του δήμου 15.996 € το 2016 και 18.358 € το 2017. Σύνολο για δύο χρόνια 34.354 ευρώ!

Παράλληλα ο δήμαρχος Ραφήνας –  Πικερμίου κ. Μπουρνούς επίσης για τον στολισμό του δήμου του, δαπάνησε 24.750 € το 2020 και 18.631€ το 2021! Σύνολο για δύο χρόνια 43.381 ευρώ! (Επισυνάπτονται τα επίσημα έγγραφα για του λόγου το αληθές.)

Ασύλληπτα οικονομικά δεδομένα για την  εποχή οικονομικής ανέχειας που διανύουμε, όταν σε κάθε σοβαρό αίτημα των δημοτών η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα . Αλλά ακόμη και να δεχθούμε αυτό το…αστρονομικό ποσό, ποιες περιοχές στολίστηκαν με αυτά τα χρήματα; Είδε κάποιος πολίτης του Μαραθώνα να έχουν στολιστεί οι πόλεις και οι οικισμοί ανάλογα; Ούτε το Λονδίνο φανταζόμαστε δεν θα έχει τέτοιο προϋπολογισμό…

Εκτός κι αν ο κ. Τσίρκας υποφέρει από παραλήρημα μεγαλείου, κάτι που άπτεται πλέον της ψυχιατρικής επιστήμης…

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ καταγγέλλει δημόσια για ακόμη μία φορά τις ανεύθυνες ενέργειες της  Δημοτικής Αρχής του κ. Τσίρκα, γνωρίζοντας βέβαια ότι συνήθης πρακτική του είναι να ενεργεί χωρίς κανέναν έλεγχο από τα αρμόδια αυτοδιοικητικά όργανα. 

Όμως ο τελικός έλεγχος θα έρθει στις δημοτικές εκλογές του 2023. Και τότε ο λογαριασμός θα είναι πολύ βαρύς για το δήμαρχο, στον οποίο στέλνουμε 62.000 ευχές για καλά Χριστούγεννα…