iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Άρης Παπουτσής:
Αν όχι τώρα εμείς,
τότε ποιοί;


Σε δηλωσή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr ο υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα Άρης Παπουτσής επισημαίνει:

Από τη πρώτη στιγμή που βγήκα μπροστά και έθεσα υποψηφιότητα για Δήμαρχος Μαραθώνα ήμουν αποφασισμένος να σας μιλώ με τη γλώσσα της αλήθειας. Αυτό θα πράξω και τώρα: το σχεδιό μου είναι να καταρτίσω ένα συνδυασμό που θα απαρτίζεται στο μεγαλύτερο του ποσοστό (90%) από νέα πρόσωπα, νέους, άφθαρτους και ικανούς ανθρώπους και λιγότερο (10%) από μεγαλύτερα, έμπειρα και δοκιμασμένα στελέχη. Αδιαφορώ συνειδητά για το όποιο πολιτικό κόστος (αν υπάρχει) και δεν τρομάζω μπροστά στη συνθετότητα των ενεργειών που απαιτούνται για να γίνει αυτό αληθινό.

Συνομιλώντας τους τελευταίους μήνες καθημερινά με δεκάδες άξιους συμπολίτες μου και παρά το απίστευτο κύμα συμπαράστασης που έχω λάβει, διακρίνω το δισταγμό και τις αμφιβολίες που κρατούν τους νέους ένα βήμα πίσω απο το να συστρατευθούν και να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά του τόπου μας. Τους καταλαβαίνω. Είναι τέτοια η χρόνια απογοήτευση τους, είναι τέτοια η στασιμότητα των έργων πνοής, είναι τέτοια η απαξίωση των θεσμών που αυτή η ιδιότυπη «παραίτηση» μοιάζει ως ένα φυσικό επακόλουθο. Απευθύνω λοιπόν πρόσκληση σε κάθε υγιή, σκεπτόμενο και ενεργό συμπολίτη μας να σκεφτεί υπεύθυνα και σε μεγάλη κλίμακα τις συνέπειες της μη συμμετοχής του. Να παραμερίσει με θάρρος πιθανές αγωνίες και προσωπικές δυσκολίες και να συστρατευτεί τώρα στη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια να αφήνουμε το Μαραθώνα μας σε τέλμα.

Οφείλουμε να τολμήσουμε εμείς την αλλαγή. Αλλιώς θα βλέπουμε οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι που απέτυχαν παταγωδώς, να αναλαμβάνουν ξανά τις τύχες του τόπου και τις τύχες των παιδιών μας.

Αν όχι τώρα ΕΜΕΙΣ, τότε ποιοί; Τολμήστε την αλλαγή!