iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Ποιός θυμάται τις
μαγικές νύχτες
στο κλαμπ ''Πρόβα'';


Μεσουράνησε τη δεκαετία του 90'...

Το θρυλικό κλαμπ ''Πρόβα'' στο Ζούμπερι λίγο πριν τη Νέα Μάκρη στη λεωφόρο Ποσειδώνος έγινε το πιο hot στέκι διασκέδασης της ανατολικής Αττικής. ''Πακέτο'' με τις ''Χάντρες'' του Δημήτρη Γιακουμέλου, τα επικά ''μπουζούκια'' της εποχής.

Η ''Πρόβα'' λοιπόν του Γιάννη Φωνιαδάκη και του Πάρη Πενταγιώτη έγραψε ιστορία με ατέλειωτες ''ουρές'' το Σαββατόβραδο, αλλά και πάρα πολύ κόσμο καθημερινά Το καλοκαίρι, αλλά και από το Πάσχα που παραδοσιακά άνοιγε μέχρι το φθινόπωρο η ''Πρόβα'' ήταν το απόλυτο high. Ο μπάρμπαν Γιάννης Βουζοπλής κορυφαίος των κορυφαίων με παρτενέρ τον Ορέστη, ο αρχιμέτρ Μιχάλης Δασκαλάκης  μετά τη ''σκληρή'' πόρτα, αλλά και αργότερα ο Γιάννης Μουλάς. Δεν υπήρχε περίπτωση να μπούνε μέσα ''μπακούρια'' εκτός κι αν ήταν επώνυμοι. Γι αυτό είπαμε για ''σκληρή'' πόρτα. Το στιλ και το ύφος της ''Πρόβας'' ήταν αδιαπραγμάτευτο. Η μουσική από τους καλύτερους ντισκ τζόκει και ο χορός μέχρι πρωίας, με χαρακτηριστικό ότι μετά τις 3.30 η ξένη μουσική έδινε τη ''σκυτάλη'' στα Ελληνικά, ποπ και λαικά ώσπου να βγει ο ήλιος από τη θάλασσα του Ευβοικού. 

Οι θαμώνες αποτελούσαν την ''ελίτ'' της διασκέδασης, διάσημοι της εποχής από τον χώρο της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, της μόδας, του ποδοσφαίρου. Ο Γιώργος Πολυχρονίου, η Μάγκυ Χαραλαμπίδου, ο Τρύφων Σαμαράς, ο Βασίλειος Κωστέτσος, ο Φώτης Γιαννιώτης, ο Μάνος Πανταζής μερικοί από τους θαμώνες. Πανέμορφες γυναίκες με λαμπερά ντυσίματα και γοητευτικοί άνδρες πάντα στην ''πρώτη λέξη'' της μόδας. 

Η ''Πρόβα'' μαζί με την ''Τροπικάλια''και την Platoon, στο Μάτι, το μπαρ Hoo Hoo στο Κόκκινο Λιμανάκι, τον ''Κακό Λύκο'' στον Άγιο Ανδρέα, ο Επίκουρος στη Νέα Μάκρη, το Studio 54 και το Plasma στη Ραφήνα και η Palazzo στην Αρτέμιδα αποτέλεσαν τη ''ναυαρχίδα'' της διασκέδασης στην ανατολική Αττική και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις μαγικές βραδιές που ζήσαμε...

Στην κεντρική φωτογραφία νο χαμογελαστός μπάρμαν Ορέστης και στις παρακάτω ο μυθικός μπάρμαν Γιάννης Βουζοπλής και ο grand metr Μιχάλης Δασκαλάκης

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ Αργύρη Κωστάκη