iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

''Τέλειωσαν
τα ψέμματα''
στον Μαραθώνα


Ίσως στη νεότερη ελληνική ιστορία και ειδικά στην τοπική αυτοδιοίκηση να μην έχει ξαναυπάρξει περίπτωση Ψηνάκη.
Κανένας δεν κατάλαβε, ούτε θα καταλάβει ποτέ, ακόμη και ο ίδιος γιατί ασχολήθηκε με τα κοινά αυτός ο άνθρωπος. Γιατί έβαλε σε αυτή την εφιαλτική περιπέτεια χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, αλλά ταλαιπωρήθηκε και ο ίδιος. Γιατί δεν είναι αστείο επί χρόνια καθημερινά να σε βρίζουν, να σε σιχτιρίζουν και να σε λοιδορούν. Δεν είναι διαχειρίσιμο και μάλιστα σε αυτή την ηλικία μετά από μία χλιδάτη ζωή με πάρτι, γλέντια και διασημότητα να κυκλοφορείς με σωματοφύλακες για να μη φας κανένα γιαούρτι ή σου επιτεθεί κανένας εκτός ορίων.
Ο Ηλίας Ψηνάκης σίγουρα υποφέρει μέσα του. Θα αναρωτηθεί κανείς ''γιατί δεν παραιτήθηκε'' αφού υποφέρει. Ναι αλλά μήπως η ''δίψα'' για εξουσία έστω και του δήμου Μαραθώνα είναι ακατανίκητη? Προτιμά να ''πιει ως το τέλος το πικρό ποτήρι'' και μετά να εξαφανιστεί. Ή πιο σωστά να ξαναγυρίσει στον κόσμο που ανήκει.
Τι μπορεί να ώθησε τον κ. Ψηνάκη να διεκδικήσει τη δημαρχία του Μαραθώνα δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αλλά σίγουρα δεν θα μάθουμε ποτέ, τι ώθησε μαζικά χιλιάδες πολίτες σαν ''υπνωτισμένους'' να ψηφίσουν τον κ. Ψηνάκη για δήμαρχο και να του εμπιστευτούν την τύχη τους. Θα χρειαστούν πολλές κοινωνιολογικές μελέτες, ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες, ατέλειωτες ώρες έρευνας και ανάλυσης από ειδικούς επιστήμονες αν κάποιος θέλει να προσεγγίσει την αλήθεια σε αυτό το ερώτημα. Τι ήταν αυτό που έπεισε χιλιάδες λογικούς ανθρώπους να θεωρήσουν τον κ. Ψηνάκη ''λυτρωτή'' και ''σωτήρα''. Να του δώσουν το ''στέμμα'' του ιστορικού δήμου στην πιο κρίσιμη χρονική συγκυρία.
Ο Μαραθώνας, η Νέα Μάκρη, το Γραμματικό, το πολύπαθο Μάτι, ο Βαρνάβας, το Ζούμπερι, ο Άγιος Ανδρέας, η Αγία Μαρίνα όλες αυτές οι ωραίες περιοχές απαξιώθηκαν και μαράζωσαν από την αδιαφορία και την ανικανότητα του κ. Ψηνάκη αυτά τα χρόνια.
Και από το καλοκαίρι του 2019 σε οκτώ μήνες από σήμερα η περιοχή θα πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της. Θα πρέπει ο επόμενος δήμαρχος να της ''δώσει το φιλί της ζωής''. Θα χρειαστεί πολλή δουλειά και υπομονή για να ''πάρει μπροστά'' ξανά ο Μαραθώνας. Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι, αλλά κυρίως οι πολίτες που δεινοπάθησαν.
Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης λοιπόν για όλους. Η ώρα της σωστής απόφασης. Της κατάλληλης επιλογής. Της ψήφου με νόημα και προοπτική. 
''Τα ψέμματα τέλειωσαν''. Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας. Με το χέρι στην καρδιά οι δημότες του Μαραθώνα ας επιλέξουν τον δρόμο του αύριο και όχι την επιστροφή στο χθες. Ας δούνε καθαρά ποιός είναι αυτός που νοιάζεται πραγματικά για τον τόπο. Ποιός έχει το κουράγιο και το καθαρό μυαλό να εργαστεί ουσιαστικά για τον τόπο. 
Είναι τόσο απλή η επιλογή. Χθες ή αύριο. Και από το καλοκαίρι όλοι μαζί, Δημοτική Αρχή, αντιπολίτευση και πολίτες να γίνουν μια ομάδα. Και να μπούνε στο γήπεδο για να νικήσουν. Δηλαδή να ξαναζωντανέψουν τον Μαραθώνα. Να τον κάνουν όμορφο και λειτουργικό.
ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''ανατολική ακτή''