iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Πρόσκληση της
''Συμμαχίας'' στο
συλλαλητήριο του ΧΥΤΑ


Είναι μια μάχη που πρέπει να κερδηθεί για να προστατευτεί το μέλλον του Δήμου μας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας, τονίζει η Συμμαχία του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού εν όψει του συλλαλητηρίου της Πέμπτης.

Είναι μια μάχη που εδώ και πολλά χρόνια έδιναν μόνοι μερικές δεκάδες αγωνιστές κάτοικοι του Γραμματικού, του Βαρνάβα, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης, με τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος του κινδύνου που θα συνοδεύσει την έναρξη λειτουργίας ΧΥΤΑ στο Μαύρο Βουνό για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Είναι μια μάχη που άλλοι πιστεύουν ότι παίζεται με… σημαδεμένη τράπουλα και άλλοι θεωρούν ότι έχει ξεπουληθεί εκ των έσω εδώ και χρόνια!
Ό,τι και να πιστεύει ο καθένας η ουσία είναι μία: Είναι μια μάχη από την οποία δεν έχει κανείς – πλέον – το δικαίωμα να απουσιάζει! Στις 12μ.μ. της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου, οι κάτοικοι του Δήμου μας έχουμε μια ύστατη ευκαιρία να δείξουμε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι είμαστε ενωμένοι σ’ αυτόν τον αγώνα! Με τη μαζική παρουσία μας και την ειρηνική φωνή μας να πείσουμε κάθε κάτοικο της Αττικής ότι το έγκλημα που διαπράττεται στο Γραμματικό θα επηρεάσει και τη δική του ζωή!

Τα μέλη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ θα βρίσκονται μαζί με τους κατοίκους στην πορεία και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία και το Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης και θα συνεχίσουν τις προσπάθειες  που έχει ξεκινήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος, Σπύρος Λιβαθινός, ο οποίος με μια σειρά κινήσεων (από την πρώτη μέρα που εξελέγη δημοτικός σύμβουλος) επιχειρεί να συμβάλλει στην αποτροπή λειτουργίας του καταστροφικού έργου:

  1. Με μια σειρά αποφάσεων – πέντε συνολικά – που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα στο σύντομο διάστημα της προεδρίας του (μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 όταν και τυπικά παραιτήθηκε από το αξίωμά του για λόγους ευθιξίας) που αφορούσαν εκτός των άλλων την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της λειτουργίας του έργου, εισηγήσεις και καταθέσεις αιτημάτων προς την Περιφέρεια για μη παραλαβή και απένταξη του έργου, τη μη παράταση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, την  πραγματοποίηση ενεργειών για εναρμόνιση του Δήμου με τον νόμο για την μείωση όγκου απορριμμάτων με διαλογή στη πηγή, ανακύκλωση συσκευών, διαχείριση κλαδεμάτων και πρασίνων, τη δέσμευση του Δήμου Μαραθώνος για την κατάρτιση, κατάθεση και ψήφιση τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων. Καμιά από τις παραπάνω αποφάσεις δεν υλοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Ηλία Ψινάκη.
  2. Με έγγραφη καταγγελία του στις 17 Δεκεμβρίου 2017 προς τον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ζαγοραίο, τους  Υπουργούς Εσωτερικών και Μεταφορών και Υποδομών, όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Πολεοδομία Δήμου Παλλήνης  και την Περιφέρεια αναφορικά με την τεκμηριωμένα επικίνδυνη και ακατάλληλη χωροθέτηση του έργου και τη μη υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
  3. Με κατάθεση του στον Εισαγγελέα στις 7 Μαΐου 2018, στην οποία ανέφερε, εκτός των άλλων, ότι «Η ύπαρξη πλέον ρέματος είναι αναμφισβήτητη, επιβεβαιώνεται από τα έγγραφα δημόσιων υπηρεσιών. Το ρέμα είναι υπαρκτό και οι κίνδυνοι ελλοχεύουν τόσο για την ασφάλεια του οικισμού Σέσι που βρίσκεται στις εκβολές του ρέματος, για τους εργαζόμενους της εγκατάστασης, αλλά και για το περιβάλλον όλης της Βόρειας Αττικής και του Νοτίου Ευβοϊκού. Είναι ενήμερες πλέον οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και η ίδια η κα Περιφερειάρχης, όσο και ο Δήμαρχος Μαραθώνα κος Ψηνάκης. Ο Δήμαρχος Μαραθώνα αγνοεί επιδεικτικά και δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, ούτε καν το ψηφισμένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, κατά παράβαση του νόμου εκθέτοντας κατοίκους και περιβάλλον στους προαναφερθέντες κινδύνους».
  4. Με νέα μαραθώνια κατάθεσή του στον Εισαγγελέα στις 10 Οκτωβρίου 2018.
  5. Με κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για παράνομες δοκιμαστικές ρίψεις στο χώρο του εργοταξίου στις 17 Ιανουαρίου 2019, την οποία συνυπέβαλε με τη δημοτική σύμβουλο Σταυρούλα Δρακοπούλου και την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα, Χαρά Ασημακοπούλου.
  6. Με τη φυσική του παρουσία σε όλες τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και με επανειλημμένες παρεμβάσεις του στα θεσμικά όργανα και στα μεγαλύτερα media της χώρας.

Ωστόσο, όποιες ενέργειες κι αν γίνουν, οφείλουμε όλοι να έχουμε μια και μόνο μία σκέψη στο μυαλό μας: Αυτή η μάχη μπορεί να κερδηθεί μόνο από τους κατοίκους του Δήμου Μαραθώνος. Αρκεί αυτή τη φορά οι ίδιοι οι κάτοικοι να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά! Ραντεβού το πρωί της Πέμπτης!