iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Ο Άκης Θεοδωρόπουλος
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Η επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας του Δήμου, αλλά και η αναγέννηση του «κλινικά νεκρού» εμπορικού κέντρου της Νέας Μάκρης, αποτελούν βασικούς άξονες του σχεδίου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για την επόμενη μέρα του τόπου και άνθρωποι με γνώσεις γύρω από τα προβλήματα των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών της περιοχής συμβάλλουν με τις γνώσεις τους στο σχεδιασμό μιας καλύτερης μέρας για τον τόπο, τονίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Ο Άκης Θεοδωρόπουλος υπήρξε επί σειρά ετών Πρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων του Δήμου Νέας Μάκρης, καθώς επίσης και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Ανατολικής Αττικής.

Απόφοιτος της Σχολής Δοξιάδη στη σκηνογραφία και τη διακόσμηση, εργάστηκε ως σκηνογράφος και υπεύθυνος κοστουμιών στο θέατρο, την τηλεόραση, και τη Λυρική Σκηνή.

Το 1995 μετακόμισε μόνιμα στη Νέα Μάκρη, ξεκίνησε τη λειτουργία της προσωπικής του επιχείρησης (ιδιοκτήτης Pet Shop) και όλα αυτά τα χρόνια εργάζεται εντός των τειχών του Δήμου Μαραθώνα.

Ο Άκης Θεοδωρόπουλος συμμετέχει στην ομάδα σχεδιασμού της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας του Δήμου Μαραθώνος και θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό μας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Δεν είμαι άνθρωπος των λόγων, αλλά της δράσης και της προσπάθειας. Ανέκαθεν υπηρετούσα την κοινωνία από διάφορα πόστα (και κυρίως από θέσεις ευθύνης σε συλλόγους επαγγελματιών) και πάντα πίστευα ότι για να λύσεις τα προβλήματα του αύριο, δεν μπορείς να στρέφεσαι στο χθες.

Ζω στη Νέα Μάκρη μόνιμα από το 1995, ενώ από μικρό παιδί απολάμβανα ως παραθεριστής το υπέροχο περιβάλλον και τη σπάνια ομορφιά της. Βλέποντας, λοιπόν, τη συγκεκριμένη περιοχή στα πρόθυρα κατάρρευσης επέλεξα να θέσω για πρώτη φορά υποψηφιότητα σε δημοτικές εκλογές με κάποιον συνδυασμό. Το πράττω με αίσθημα ευθύνης και με την πεποίθηση ότι – στο σημείο που έχουμε φτάσει ως Δήμος – μόνο μέσω της προσωπικής μας συμμετοχής στο σχεδιασμό ενός σύγχρονου αναπτυξιακού πλάνου μπορούμε να αναστρέψουμε την κατιούσα και να οδηγήσουμε τον τόπο σε μονοπάτια ευημερίας.

Επί σειρά ετών αγωνιζόμουν για τους επαγγελματίες της πόλης μας ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. Προσπαθούσα να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου που συνόδευε για την τοπική μας οικονομία η δημιουργία των εκπτωτικών πάρκων στα Σπάτα.

Δυστυχώς όσες προτάσεις κι αν καταθέσαμε στις δημοτικές αρχές, πετάχτηκαν χωρίς καν να μελετηθούν στον κάλαθο των αχρήστων. Ποτέ δεν λάβαμε μέτρα, ως κοινωνία, για να θωρακίσουμε τους επαγγελματίες από τη λαίλαπα που ερχόταν και η οποία, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, ισοπέδωσε κάθε κύτταρο του εμπορικού μας κόσμου.

Αντίστοιχα εκπτωτικά χωριά κατασκευάζονται σε πολλές χώρες του κόσμου. Παντού, όμως, οι τοπικοί φορείς προετοιμάζονται κατάλληλα, όχι μόνο για να μη ζημιωθούν από την ανέγερσή τους, αλλά και να βελτιώσουν τους δείκτες της τοπικής οικονομίας.

Στο Δήμο μας ουδέποτε υπήρξε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, μια ολοκληρωμένη πρόταση να ενώσει τους επαγγελματίες, να τους εμπνεύσει εμπιστοσύνη να τους καταθέσει ένα τεκμηριωμένο πλάνο.

Έστω και με καθυστέρηση ετών, ήρθε η ώρα να υλοποιήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο επανεκκίνησης της επιχειρηματικότητας στην πόλη μας, που είναι απαραίτητη για να κινηθούν και τα υπόλοιπα γρανάζια της τοπικής ανάπτυξης.

Βρίσκομαι ως υποψήφιος σύμβουλος στο πλευρό του Σπύρου Λιβαθινού, γιατί βλέπω στο πρόσωπό του το όραμα και τη μεθοδικότητα που τόσο πολύ χρειαζόμαστε. Θεωρώ την υποψηφιότητά του ως τη μόνη αξιόπιστη λύση για τον τόπο. Κι όπως υποστηρίζω πάντα «για να λύσεις τα προβλήματα του αύριο δεν μπορείς να στρέφεσαι στο χθες».