iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Ο Σπύρος Ζαγάρης
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Μπορεί το μέλλον ενός Δήμου ή μιας κοινωνίας να σχεδιαστεί χωρίς την ενεργή συμμετοχή των νέων; Στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ δίνουμε την απάντηση μέσα από τη στελέχωση των ομάδων εργασίας του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού και των ψηφοδελτίων του συνδυασμού μας: Όχι! τονίζει η επίσημη ιστοσελίδα του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Ο Σπύρος Ζαγάρης διανύει το εικοστό έτος της ηλικίας του. Δευτεροετής φοιτητής Πολυτεχνικής σχολής (Πολιτικός Μηχανικός) στο Μητροπολιτικό Κολέγιο (Metropolitan College), μέλος πολύτεκνης οικογένειας και με στενούς δεσμούς με την εκκλησία, καθώς του έχει αποδοθεί ο κατώτερος βαθμός κληρικού της ορθόδοξης Εκκλησίας (του Αναγνώστη) από τον Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο, ο Σπύρος είναι ένας ακόμη νέος άνθρωπος που βλέπει στο πρόγραμμα της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ μια διαφορετική προοπτική για το αύριο του τόπου μας.

Παιδί του αθλητισμού (κάτοχος 3ης θέσης σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής Πάλης) Προερχόμενος από μια οικογένεια με πολυετή δραστηριότητα στον κλάδο των χωματουργικών και τεχνικών έργων, ο Σπύρος Ζαγάρης  θα είναι υποψήφιος με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ στο ψηφοδέλτιο της Τοπικής Κοινότητας Γραμματικού στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΖΑΓΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Αντιλαμβάνομαι ότι η συμμετοχή ενός 20χρονου ως υποψήφιος σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο οποιουδήποτε συνδυασμού σε εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα, αντιμετωπίζεται πολλές φορές με έντονη δυσπιστία από μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας.

Βλέπετε οι νέοι θεωρούμαστε ικανοί, βάσει νομοθεσίας, να ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα από τα 18, αλλά δεν θεωρούμαστε ικανοί να συμμετέχουμε σε ομάδες διοίκησης, λόγω έλλειψης εμπειριών.

Η διαφοροποίηση της συγκεκριμένης εικόνας – την οποία οφείλω να ομολογήσω ότι θεωρώ άκρως υποτιμητική για τη γενιά μου – αποτέλεσε ένα από τα προσωπικά μου κίνητρα που με οδήγησαν στη λήψη μιας σημαντικής και προσεκτικής απόφασης και με έφεραν στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

Γεννήθηκα στο Γραμματικό, γαλουχήθηκα με τις αρχές της οικογένειάς μου, γνώρισα από κοντά τον κόσμο της εκκλησίας και του αθλητισμού και πλέον μέσω των σπουδών μου, αλλά και μέσω της καθημερινής μου τριβής με τον κλάδο των επιχειρήσεων, αισθάνομαι ότι οι παραστάσεις μου διαρκώς εμπλουτίζονται με νέες ιδέες και σύγχρονες αντιλήψεις.

Τους τελευταίους μήνες, μάλιστα, αποκτώντας ολοένα και μεγαλύτερη εξειδίκευση στη σημασία που έχει η ανακύκλωση ακόμη και στον κλάδο των κατασκευών (καθώς η εταιρία μας είναι στέλεχος του συλλογικού συστήματος ανακύκλωσης αποβλήτων από εκσκαφές, κατεδαφίσεις και κατασκευές), κατανοώ πόσο σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη μπορούν να αποφέρουν και στο Δήμο μας, σύγχρονες μέθοδοι ανακύκλωσης που εφαρμόζονται με επιτυχία σε πολλές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες. Ζώντας σε έναν τόπο που απειλείται από μια πρωτόγνωρη οικολογική καταστροφή – την κατασκευή του ΧΥΤΑ – δεν θα μπορούσα να απουσιάζω από το κάλεσμα της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ προς κάθε κάτοικο του Δήμου μας και κάθε νέο.

Ελπίζω ότι δίπλα σε ανθρώπους με εμπειρία στα κοινά θα μπορέσω κι εγώ να συμβάλλω στην αναγέννηση του χωριού μας. Ελπίζω ότι με τη δική τους καθοδήγηση θα μπορέσω να προσθέσω το δικό μου λιθαράκι στη δημιουργία μιας κοινότητας που θα παρέχει σε κάθε νέο περισσότερες ευκαιρίες και διεξόδους. Κι όλα αυτά δίπλα σε έναν Δήμαρχο, όπως ο Σπύρος Λιβαθινός, που επενδύει πραγματικά στους νέους δίνοντας ειλικρινή αξία στις δικές μας απόψεις και στο ρόλο που μπορούμε να διαδραματίσουμε την επόμενη μέρα του Δήμου μας.